artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a szociális és gyermekjóléti ellátások, valamint egyéb támogatások helyi szabályairól szóló 13/2021. (IX. 3.) önkormányzati rendelet módosításával az alábbi változások léptek életbe 2024. március 2-től:

  • Új támogatási formaként bevezetésre került a 65 éven felülieknek adható az életminőségük javítását célzó, valamint a 16 éven aluli gyermeket nevelő családok esetében a gyermek számára felhasználható fürdőbelépő támogatás. A támogatást kérelmezni kell, mely a jogosultak részére a Berettyó Kártyára kerül utalásra.

A kérelmező 65 éven felüli lakosok esetében 10 alkalmas fürdőbelépő árának megfelelő összeg kerül utalásra, a Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdőbe történő belépésre használható fel.

A kérelmező 16 éven aluli gyermeket nevelő családok részére gyermekenként 10.000-Ft kerül Berettyó Kártyára utalásra, ez a Bihar Termálliget szabadtéri strandfürdőjébe történő belépéshez használható fel a strand nyitvatartási ideje alatt, de csak a gyermek belépőjegyébe számítható be a támogatás összege.

A fürdőbelépő támogatás mindkét formája minden évben újra igényelhető, és a kérelmezés évében használható fel.

  • A lakhatási támogatás havi összege 3500-Ft-ról 4500-Ft-ra emelkedett. Ezen támogatási forma a kérelem beadásától számított egy évre kerül megállapításra.

A lakhatási támogatás a szociálisan rászoruló háztartások részére nyújtható, a lakás fenntartásával kapcsolatos rendszeres kiadások viseléséhez nyújt segítséget. A támogatás elsősorban a közüzemi szolgáltatók felé fizetendő díjak, valamint bérlakás esetén a lakbér fizetésére nyújtható.

  • Több támogatási forma esetében – lakhatási támogatás, eseti támogatás, temetési támogatás - a jogosultság alapjául szolgáló jövedelemhatár emelkedett, ezáltal bővül a jogosulti kör.
  • Temetési támogatásként adható összeg emelkedik.

A kérelmek elérhetők a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Irodáján (telefon: 54/505-450).

Berettyóújfalu Város Önkormányzata

You have no rights to post comments