artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Berettyóújfalu város 20/2023. (X. 27.) számú rendelete szól az Önkormányzat Képviselő-testülete által alapított kitüntetések odaítéléséről. A rendelet értelmében, ebben az évben a város napja alkalmából a következő kitüntetések adományozására van lehetőség:

Berettyóújfalu Város Díszpolgára cím,

Báthory Gábor-díj kitüntetés

Fráter László-díj kitüntetés

Csorba György-díj

Fehér Istvánné-díj kitüntetés

Kabos Endre-díj kitüntetés

Berettyóújfalu város jó tanulója – jó sportolója kitüntetés

Elismerő emléklap – legalább 40 éve folyamatosan végzett munkáért

Berettyóújfalu Város Díszpolgára cím annak a természetes személynek adományozható, aki tevékenységével a várospolitikai, gazdasági, tudományos, kulturális, művészeti, sport vagy szakmai élet területén huzamosabb időn keresztül kimagasló érdemeket szerzett, közvetve vagy közvetlenül hozzájárulva Berettyóújfalu anyagi, szellemi és erkölcsi gyarapodásához.

Báthory Gábor-díj kitüntetés annak a természetes személynek, jogi személynek, közösségnek adományozható, aki tevékenységével a város művészeti, kulturális, sport és egyéb értékeinek gyarapításához hozzájárult.

Fráter László-díj kitüntetés annak a természetes személynek, közösségnek adományozható, aki Berettyóújfaluban kiemelkedő munkát végez a közigazgatás, a közszolgálat, illetve az egészségügy területén.

Csorba György-díj kitüntetés annak a természetes személynek, jogi személynek adományozható, aki Berettyóújfalu gazdasági, társadalmi életét vállalkozóként, őstermelőként, üzleti szolgáltatóként hosszú idő óta gazdagítja, egyúttal hozzájárul a város közösségeinek működéséhez, értékeinek megőrzéséhez, illetve gyarapításához.

Fehér Istvánné-díj kitüntetés annak a természetes személynek adományozható, aki kiemelkedő pedagógiai tevékenységet végez, vagy végzett valamely berettyóújfalui köznevelési intézményben. Tanítványai eredményesen szerepelnek tanulmányi, szakmai, sport versenyeken, kiemelkedőek valamely művészeti ágban, továbbá pedagógusi munkájával példát mutat a felnövekvő nemzedéknek.

Kabos Endre-díj kitüntetés annak a természetes személynek, jogi személynek, közösségnek adományozható, aki Berettyóújfalu sportéletében, diáksportjában kiemelkedő tevékenységet fejt, vagy fejtett ki, sportvezetői, -szervezői tevékenységével, elért eredményeivel hozzájárult a város hírnevének öregbítéséhez. Adományozható továbbá annak az aktív sportolónak vagy csapatnak, aki városi szinten az adott év legkiemelkedőbb teljesítményét érte el országos, vagy nemzetközi szinten.

Berettyóújfalu város jó tanulója – jó sportolója kitüntetés annak a Berettyóújfaluban élő, berettyóújfalui iskolában tanuló diáknak adományozható, aki adott tanévben legalább 4,8-as tanulmányi átlaggal rendelkezik, és sportágában hazai, vagy nemzetközi versenyen eredményesen szerepelt.

A rendelet 15. §-a értelmében annak a személynek, aki egy adott munka-, vagy szakterületen folyamatosan, legalább 40 éve aktívan fejti ki tevékenységét, a helyi közösség elismeréseként évente egy alkalommal emléklap adományozható.

Kérjük, hogy az elismeréssel kapcsolatos írásbeli javaslataikat a mellékelt adatlap kitöltésével, 2024. március 26-ig beérkezően szíveskedjenek benyújtani Muraközi István polgármester címére (Berettyóújfalu Város Önkormányzata, 4100 Berettyóújfalu, Dózsa György utca 17–19.), illetve e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A rendelet 16. § 5./ pontja értelmében a szóbeli,

illetve indoklás nélkül beérkezett javaslatok nem kerülnek előterjesztésre.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata

You have no rights to post comments