artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Mesél a szemünk játékos pályázatán a Hajdú-Bihar vármegyei ovisok bebizonyították, hogy számukra semmi sem lehetetlen, és mindent bevetettek, hogy a négy fal között és a szabadban is segítsék a bajba jutott fénygömböcöket. Különdíjat kapott a berettyóújfalui Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Rákóczi Tagóvodájának Pitypang csoportja.

A „Fényjáték az óvodában” pályázat célja az volt, hogy mesés történeteken keresztül megmutassa, az óvodáskorú gyerekek képzelete a mai, egyre inkább digitalizálódó világunkban is korlátok nélkül képes szárnyalni. Nem beszélve arról, hogy a mesék révén még a szemük egészségének védelmét célzó gyakorlatok is élvezetessé tehetők.

A játékos pályázaton bakonszegi, berettyóújfalui, debreceni, hajdúböszörményi, hajdúhadházi, hajdúnánási, nyíracsádi és nyíradonyi ovisok is részt vettek.

Főnyereményben részesült a debreceni Közép Utcai Óvoda Manó csoportja és a Hajdúnánási Óvoda Gesztenyevirág Székhelyintézményének Napocska csoportja, valamint különdíjat kapott a berettyóújfalui Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Rákóczi Tagóvodájának Pitypang csoportja.

A Mesél a szemünk kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a társadalom egyre nagyobb részét érintő rövidlátás és látásromlás megelőzésére.

Az egyedülálló prevenciós és felkészítő program a játékos nevelés alapelveit szem előtt tartva pszichológusok alkotta mesevilág segítségével hozza közelebb a gyerekekhez szemész szakemberek életmódbeli ajánlásait (Fényleckék, Fényjáték az óvodában), és segít felismerni a szülőknek a látásromlás korai jeleit (Fényles).

You have no rights to post comments