artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Idén Zsákán tartotta pedagógusnapi rendezvényét a Berettyóújfalui Tankerületi Központ. 2023. június 1-jén a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában ünnepélyes keretek között kerültek átadásra a központ által alapított kitüntetések és emlékplakettek. KÉPGALÉRIA

Az eseményen részt vett Rácz Anikó, Derecske város polgármestere, Maczik Erika, Nádudvar város polgármestere, Szécsi Tamás, Esztár község polgármestere, Bajusz Istvánné, Nagyhegyes község polgármestere, Szűcs Viktor,  Berekböszörmény község polgármestere, Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló város polgármestere, Papp József, Zsáka nagyközség alpolgármestere és Majosi Pálma, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója.

A himnusz közös eléneklését követően Majosi Pálma tankerületi igazgató tartott ünnepi beszédet, melyben kiemelte, az intézményekben tanító és nevelő munkát végző pedagógusok óriási munkát végeznek. Az az érték és elismerés, amely ezen lelkiismeretes munka révén teremtődik a gyermekek számára az élet minden területét lefedő (tanulmányi, művészeti, sport) versenyeken való részvételek során, példaértékű és elismerésre méltó.

tankeruleti pedagogusnap 07 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepngtankeruleti pedagogusnap 04 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

Köszönet illeti a pedagógusokat, hogy idejüket nem sajnálva, családjuk és egyéb kötelezettségeik mellett vállalták és vállalják, hogy magas színvonalon készítik fel a rájuk bízott tanulókat. A gyermeki mosolynál és szeretetnél nagyobb dicséret egy pedagógus számára nem létezik – jegyezte meg igazgató asszony. Köszönet illeti azokat a kollégákat is, akik a fenntartói oldalon, de az intézményekért dolgoznak. A tantárgyfelosztások során nem csak számokat látnak, hanem magukat a pedagógusokat és diákjainkat is. Óriási támogatást nyújtanak a nem pedagógus munkatársak a mindennapi munka során. Így, együtt tudjuk elérni, hogy amikor június 16-án szól a csengő, egy eredményes tanévet zárhassunk- hangsúlyozta.

Köszöntője végén azt kívánta, hogy a nyári táborok szervezése mellett minden kolléga fel tudjon töltődni a család, a szeretteik körében és augusztus végén kipihenten, közösen sikerüljön megnyitni Hosszúpályiban a következő tanévet.

tankeruleti pedagogusnap 26 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepngtankeruleti pedagogusnap 20 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A rendezvény részeként megtekinthettük a Zsákai Kölcsey Ferenc Általános Iskola, a Csökmői Bocskai István Általános Iskola Hidas Frigyes Művészeti Iskolájának, a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola Bihari Alapfokú Művészeti Iskolájának, és a Leg a Láb Alapfokú Művészeti Iskolának a diákjai és tanárai által előadott ünnepi műsort

  • Leopold Mozart: Polonaise című művét Molnár Adrienn és Sanyó Attila előadásában. Felkészítő tanáraik: Matajsz János és Nagy Valéria
  • Mohácsi Karolina 4. osztályos tanuló szavalata. Felkészítő tanára: Harasztosiné Daróczi Erika
  • Dorgomizsszkij: Ványka-Tányka c. zeneművét Molnár Gabriella 8. osztályos tanuló és felkészítő tanára Nagy Valéria adták elő. Zongorán közreműködött Házi Katinka zenepedagógus
  • Bene Lajos Lóránt 5. osztályos tanuló egy megható történetet mesélt el. Felkészítő tanára: Pappné Nagy Anna
  • A Leg a Láb AMI zsákai csoportjának növendékei dunántúli ugrós táncot adtak elő. Felkészítő tanáruk: Tóth Zsuzsanna néptánctanár

tankeruleti pedagogusnap 17 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepngtankeruleti pedagogusnap 29 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ 2018-ban kitüntetéseket alapított három kategóriában, melyekkel az illetékességi területén kiemelkedő munkát végző pedagógusok tevékenységét ismeri el. A kitüntetések átadására a Tankerületi Központ által szervezett Pedagógus Nap keretében kerül sor.

Az „Év Pedagógusa” díjakat Majosi Pálma tankerületi igazgató és Nagy László szakmai helyettes adta át.

A díjazottak méltatását Pappné Nagy Anna, a Zsákai Kölcsey Ferenc Általános Iskola pedagógusa olvasta fel.

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ Kiemelkedő tehetséggondozó tevékenység, országos, szakmailag elismert versenyfelkészítésért és eredményért kategóriában „Az év pedagógusa” elismerésben részesíti 2023-ban Czár Krisztiánt, az Irinyi Károly Általános Iskola pedagógusát.

Czár Krisztián 1999. óta dolgozik az esztári Irinyi Károly Általános Iskolában. Esztár mindig meghatározó szerepet töltött be Krisztián életében, mind az oktató-nevelő munkájában mind a magánéletében, hiszen Esztár nemcsak a szülőfaluja, ahol nevelkedett, de jelenleg is itt él, itt dolgozik.

Az iskola falai közé egy informatikai pályázat kapcsán került, majd jelentkezett a Nyíregyházi Főiskolára, ahol számítástechnikai tanárként végzett 2010-ben.

Az élvezetes tanórák mellett a  közösségépítésben is részt vesz. Szívesen vállal feladatokat tanórán kívül is, aktívan tevékenykedik a hátránykompenzáció terén. Részt vesz az Útravaló programban, és segíti a mentorokat a Tanítsunk Magyarországért Mozgalomban.

Intézményi szinten ellátja a mérési rendszergazda feladatokat 2014 óta.

A robotika területén elért kimagasló eredményeit felsorolni lassan lehetetlen.

2011-ben csapatával – nemzetközi szinten első alkalommal - Isztambulban képviselhették Magyarországot a RoboCup junior világversenyen. Az itt szerzett élmények a mai napig meghatározzák munkáját.  2012 óta iskolája szinte minden évben megrendezi az országos Szumo Robot Kupa versenyét.

2022-ben a Magyar Ifjúsági robot Kupán 1. helyezést értek el. Ezzel a helyezéssel megszerezték a jogot arra, hogy hazánkat nemzetközi színtéren képviseljék. A European RoboCup Junior versenyt Portugáliában rendezték meg, ahol a 2. helyet szerezték meg.

Idén június 7-től 9-ig Horvátországban lesz lehetősége csapatával újabb megmérettetésen részt venni.

tankeruleti pedagogusnap 34 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ a hátránykompenzáció terén végzett kimagasló pedagógiai munkáért kategóriában  „Az év pedagógusa” elismerésben részesíti: Czuczi Mihályné Bálint Mariannát, a Derecskei Bocskai István Általános Iskola  pedagógusát.

Czuczi Mihályné Bálint Mariann a Derecskei Bocskai István Általános Iskolában tanár, osztályfőnök, munkaközösség-vezető, a tantestület elismert tagja, kiválóan felkészült, innovatív pedagógus.

Munkásságában az esélyteremtés, a nyitottság, a társadalmi - kulturális sokféleség tisztelete a vezérfonal. Az integráció középpontba helyezésével diákjait egymás elfogadására, tiszteletére, empátiára és toleranciára neveli. A tanulók közötti együttműködést pedagógiai, oktató munkájában is és az általa szervezett szabadidős tevékenységek, programok alkalmával is sokrétűen fejleszti. A hátránykompenzáció során kiemelt figyelmet fordít a másság értékként való bemutatására. Az esélyteremtés és az életre nevelés szakmai életútja során prioritást élvez.

Az útjukra bocsátott diákok évek múlva is bizalommal fordulnak hozzá, hálásak azért, hogy életüket meghatározó értékrendet, szeretet kaptak tőle. Sikeresen integrálta a közösségbe az autista, a kerekesszékben ülő mozgássérült, az SNI-s, a BTMN-es tanulókat egyaránt, akiket az osztály teljesértékű tagjaiként vitt osztálykirándulásra, a Határtalanul! pályázat keretében megvalósult erdélyi útra, színházi előadásokra. Szeretettel emlékszik vissza, amikor kerékpártúrára vitte mozgássérült tanítványát.

Nagy pedagógiai tapintattal, körültekintően működik együtt kollégáival, diákjaival és tanítványai szüleivel. Szenvedélyesen szeret tanítani, nyitott az innovatív élmények, módszerek befogadására. A változásokat nagyfokú toleranciával, empátiával kezeli.

 tankeruleti pedagogusnap 37 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ közéleti szerepvállalásért, pályázati tevékenységért, az iskola helyi és országos elismertségéért végzett tevékenységéért kategóriában „Az év pedagógusa” elismerésben részesíti: Kiss Dórát, a Kövy Sándor Általános iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusát.

Kiss Dóra 2013-tól a Kövy Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola dolgozója.

Testnevelés szakos tanárként több osztályközösségben szeretteti meg a mozgás örömét, fejleszti a gyerekek mozgáskultúráját. Színes ötleteivel gazdagított változatos óráin tanítványai szívesen vesznek részt a tanórákon, hiszen minden gyermek megtalálja azt a mozgáslehetőséget, melyben jól érzi magát. Minden pályázati lehetőséget megragad a sporteszközök beszerzésére, pótlására.

A Kövy Iskolai Sportkör koordinátora, a Szabadidős és kulturális szakmai közösség vezetője.  Szervezi, koordinálja és vezeti az iskola sportéletét. Intézményi kapcsolattartó a Magyar Diáksport Szövetséggel, a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport Szövetséggel és a Magyar Kézilabda Szövetséggel. Szakmai ismertségét és elismertségét bizonyítja, hogy kézilabda fesztiválok szervezésére, lebonyolítására, szakmai előadások megtartására rendszeresen kap felkérést. Kézilabda oktatóként a jövő nemzedék, az utánpótlás nevelését biztosítja. Csapataival részt vesz a „Kézilabda az iskolában” programban. Aktív sportolóként személyes példamutatással jár élen tanítványai és kollégái előtt. Elkötelezett a mozgás, a sport, a kézilabda iránt.

Dóri országosan is elismert, kiváló pedagógus. Neve a kézilabda szakmában egybeforr az elhivatottsággal, a magas szakmai tudással, a megbízhatósággal, a pontossággal. Példaképe jó néhány fiatalnak.  Hajdú-Bihar Megye diáksportjában végzett kiemelkedő munkájáért 2022. szeptember 14-én ünnepélyes keretek között Elismerő Oklevelet vehetett át.

tankeruleti pedagogusnap 38 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ az adott tanévben nyugdíjba vonuló igazgató számára Emlékplakett-et adományoz. Megköszönve pályafutása alatt elért példaértékű eredményeit, pedagógiai munkásságát. Egy pedagógus életpálya befejezésének, az évek hosszú sora alatt elért eredményességének méltó elismerése, köszönet nyilvánítása a Tankerületi Emlékplakett.

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ 2023-ban Emlékplakettet adományoz Kissné Burzuk Máriának, a Nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskola igazgatójának.

Kissné Burzuk Mária a Nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskola igazgatója, pedagógus pályája 1983-ban matematika- technika szakos tanárként indult szülőfalujában, Körösszakálban. 1989-ben – még hajdúszoboszlói lakosként- a nagyhegyesi általános iskola pedagógusa lett, majd 1995-ben családjával együtt Nagyhegyesre költözött.

Nevéhez fűződik az új tanítási-tanulási forma, az „erdei iskola” bevezetése az intézményben. Kiváló szervezőképességét és az élménypedagógiában való töretlen hitét mutatja, hogy az elmúlt 20 évben - kezdetben osztály-, majd iskolai szintű programként -számtalan kirándulást szervezett.

2007-től napjainkig intézményvezetőként szerzett iskolájának mind megyei, mind tankerületi szinten szakmai elismerést. Vezetői munkáját a szülői ház elvárásainak megfelelő iskola kialakítása, a folyamatos szakmai fejlődés és megújulás igénye vezérelte. Az innovációra, az igényes szakmai munkára való törekvése, lelkesedése motiválóan hatott az egész tantestületre. A fejlődés érdekében számtalan pályázati lehetőséget megragadott, mellyel biztosította az intézmény kiemelkedő működését: vezetői munkája során került kialakításra a könyvtári olvasóterem, az SNI tanulók fejlesztőszobája és az alsós informatika terem. Korán felismerte az interaktív tanulási módszerek hatékonyságát: kollégáit is elindította ezen az úton, képzésekkel támogatta módszertani megújulásukat. Vezetőként összetartó csapatot kovácsolt, ugyanakkor figyelt a kollégái egyéni fejlődési lehetőségeire is. Szoros munkakapcsolatot ápol a település és a tankerületi intézmények vezetőivel: szakmai tapasztalatára, segítségére bárki számíthat. Észrevételei, tanácsai mögött nagy szakmai tudás, pedagógiai tapasztalat húzódik meg.

Kissné Burzuk Mária nyugállományba vonuló, a pedagógus pályán 40 évet eltöltött, kiváló szakmai munkát végző pedagógus.

tankeruleti pedagogusnap 40 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ 2023-ban Emlékplakettet adományoz Pásztor Károlynénak, a Berekböszörményi Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatójának.

Pásztor Károlyné a Berekböszörményi Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatója, 40 évet töltött a pedagógus pályán.

Munkáját hivatásnak tekinti. Mérhetetlen gyermekszeretete, empátiája, szakmai rátermettsége vitte előre a pályán. A gyerekek és a szülők igazi tanítónénit ismerhettek meg személyében. Mindig szeretettel, türelemmel, odafigyeléssel tanította, nevelte – elsősorban olvasásra, betűvetésre – az 1. osztályos gyerekeket. Folyamatos képzésekkel, önképzésekkel fejlesztette szakmai tudását, hogy minél többet nyújthasson a gyerekeknek és ezáltal a szülőknek is.

Gyermekközpontúsága újabb szakterületre irányította. 2009-ben az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karon megszerezte a nyelv- és beszédfejlesztő pedagógus szakképzettséget. Ezt követően külön foglalkozott a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézségekkel küzdő tanulókkal, akik különös bánásmódot, fejlesztést igényelnek.

2010-ben szakvizsgázott pedagógus (gyógypedagógiai területen), 2017-ben az Eszterházy Károly Egyetemen közoktatási vezető szakvizsgát tett.

A Berekböszörményi Kossuth Lajos Általános Iskola intézményvezetői feladatainak ellátására kiírt pályázatra benyújtotta szakmai programját. A nevelőtestület maximális támogatásával, a tanulók és szülők egyetértésével 2017 óta az intézmény igazgatója, a kollégák, tanulók és szülők megelégedésére.

Ezidő alatt igazi vezetője volt az intézménynek. Mindent megtett azért, hogy az iskola eredményesen működjön, fejlődjön.

Vezetésével pályázatok megvalósításában vett részt az intézmény, partnerkapcsolatokat ápolt annak érdekében, hogy minőségi munkát végezhessenek kollégái.

tankeruleti pedagogusnap 42 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

A Belügyminisztérium a belügyminiszter által alapított „Miniszteri elismerő oklevelet” adományozza pedagógusnap alkalmából Griger Juditnak, a Zichy Géza Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusának .

Griger Judit a hajdúszoboszlói Zichy Géza Alapfokú Művészeti Iskolában kimagasló szakmai színvonalon, a gyermekek képességeit figyelembe véve, a tehetséges tanulók képességeinek kibontakoztatását szem előtt tartva végzi munkáját. Több tanulója szép eredményeket ért el országos és nemzetközi versenyeken. Tanulói személyiségfejlesztésére nagy hangsúlyt fektet, tanítványaival és a szülőkkel a kapcsolata kiváló, ennek eredménye, hogy osztályában a gyerekek kitartóak, és alapfokú zenei tanulmányaik után is folytatják hangszeres tanulmányaikat. Fontosnak tartja, hogy a gyerekek mindennapjait kitöltse a zene, így aktívan készít fel kamaracsoportokat, valamint fontosnak tartja, hogy növendékei a zenekari muzsikálást is megismerjék, és abban örömüket leljék. Közösségépítő tevékenysége példás. Pedagógusi feladatai mellett folyamatosan képzi magát, hangszerjátékával önálló művészeti tevékenységét is igényesen, magas színvonalon végzi.

tankeruleti pedagogusnap 45 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

Az ünnepség a Zsákai Kölcsey Ferenc Általános Iskola tanulóinak műsorával folytatódott:

  • Kókai Rezső: Verbunkos rapszódia művét Rozmán Janka adta elő. Felkészítő tanára: Herczegfalvi Zoltán, zongorán kísérte Házi Katinka zenepedagógus
  • Finta Réka 8.osztályos tanuló szavalata következett. Felkészítő tanára: Pappné Nagy Anna
  • Fülöp Jázmin tanuló, valamint felkészítő tanára Nagy Valéria fuvolajátéka. Zongorán közreműködött: Házi Katinka zenepedagógus, A Nyomorultak musicalből a Váracska c. dalt és Mary Lythfood: Dona nobis pacem művét adták elő.
  • A műsort Dzjapko Zsuzsanna és Dzjapko András mezőségi tánca zárta.

Az ünnepi rendezvény a Szózat közös eléneklésével és ebéddel zárult, majd a délutáni program a Rhédey kastélyban folytatódott.

tankeruleti pedagogusnap 50 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepngtankeruleti pedagogusnap 52 1600 1000 100 wm right bottom 100 berettyohirlogowhitepng

You have no rights to post comments