artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Kérjük, hogy fogadják meg a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság hasznos tanácsait.

Húsvétkor sokan ülnek autóba, hogy meglátogassák a rokonaikat, ezzel arányosan a szokásosnál nagyobb forgalommal találkozhatunk közlekedésünk során. A Hajdú-Bihar Vármegyei rendőrök a hosszú hétvége alatt is kiemelt figyelmet fordítanak balesetek megelőzésére, az ittas vagy bódult járművezetők forgalomból történő kiszűrésére és a közlekedési szabályok betartatására.

Kérjük, hogy fogadják meg a rendőrök hasznos tanácsait:

  • Vezetés előtt tartózkodjanak az alkoholfogyasztástól! Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen! Használja a tömegközlekedést, hívjon taxit, vagy kérjen meg egy – alkoholt nem fogyasztó – ismerősét, hogy vigye haza.

  • Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a sérülések megelőzésében a passzív biztonsági eszközöknek kiemelten fontos a szerepe! A biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint a bukósisak megfelelő használata életet menthet!

  • Mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális időjárási-, út és látási viszonyokról. Ne feledjék! A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a balesetek.

You have no rights to post comments