artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az áldozattá válás elkerülése érdekében a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság kéri, hogy az ünnepek közeledtével fogadják meg az alábbi tanácsokat!

Mindennapjaink jelenségévé vált az a fajta úgynevezett „trükkös” bűnelkövetési módszer, amely főként az egyedül élő időskorúakat érinti. Az elkövetők személyesen vagy telefonon keresik fel áldozataikat, ahol kihasználva hiszékenységüket, különböző történetekkel férkőznek a bizalmukba. Igen gyakori a trükkös csalások esetében, hogy az elkövetők különféle szolgáltatók munkatársainak vagy hivatalos személynek adják ki magukat és hihetőnek tűnő magyarázatokkal, kérésekkel próbálnak a sértett bizalmába férkőzni.

Iparosként, szerelőként léphetnek fel. Például: gázórát, vízórát, telefont akarják ellenőrizni. Gyakran előre kérik a pénzt, majd távoznak és soha nem térnek vissza. Hivatalnoknak adják ki magukat. Szépen fel vannak öltözve és lehet, hogy azt állítják, hogy az önkormányzattól jöttek vagy valamilyen más szervezettől, de a tényleges céljuk, hogy becsapják Önt.  Házalóként érkeznek. Általában ruhaneműt, ékszereket, háztartási eszközöket ajánlanak megvételre kedvezőnek látszó áron. Gyakran rosszullétet színlelnek, pohár vizet, gyógyszert kérnek és miután beengedték őket, a kedvező alkalmat kihasználva ellopják az értékeket.

A legfontosabb, hogy óvakodjanak az idegenektől, és ne engedjék be őket lakásukba!

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy őrizzék meg gyanújukat és éberségüket a rámenős, munkájukat, portékájukat erőszakosan eladni kívánó személyekkel szemben. Legyenek óvatosak!

Sokszor a biztonság megőrzése nem kerül pénzbe, sokkal inkább az óvatosságnak és körültekintőbb magatartásnak köszönhető!

Amennyiben - a megtett óvintézkedései ellenére – mégis bűncselekmény áldozatává válik, kérjük, hogy haladéktalanul értesítse a rendőrséget, hívja a 112-es központi segélyhívószámot, hiszen így nagyobb esély nyílik az elkövető/k felkutatására, felelősségre vonására, valamint az eltulajdonított érték visszaszolgáltatására.

r2

Békés, biztonságos készülődést és boldog ünnepeket kíván a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság

You have no rights to post comments