artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Erősné Bak Szilvia virágkötő karácsonyi kiállítása 2022. november 21-én nyílt meg a Nadányi Zoltán Művelődési Házban. A kiállítást Lisztes Éva, a művelődési ház vezetője nyitotta meg. A rendezvényen közreműködtek a Hunyadi Mátyás Tagiskola 3. osztályos tanulói, Turzó Boglárka, Hajdú Tibor és Tóth Gyula. A vásárlási lehetősséggel egybekötött kiállítás 2022. november 27-ig tekinthető meg. KÉPGALÉRIA

Lisztes Éva, a Nadányi Zoltán Művelődési Ház vezetője megnyitó beszédében kiemelte; ahhoz, hogy a Bihar Vármegye Galéria – Berettyóújfalu legimpozánsabb kiállítóterme – helyt adjon egy kiállításnak, ahhoz több feltétel szükséges: vagy egy híres, elismert művész alkotásait mutatják be, vagy egy hagyományt, neves évfordulót, fontos ünnepkört elevenítenek fel, adnak át a kiállításokon keresztül.

varazslatos unnep kiallitamegnyito 04varazslatos unnep kiallitamegnyito 09

Berettyóújfaluban az adventi kiállításoknak évtizedes hagyománya van, a nagyteremben pedig kézműves karácsonyi vásárok is voltak. Az idei évben sem lesz ez másképp, ugyanis az adventi, karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó kiállítást december 16-17-én karácsonyi kézműves vásár fogja követni.

Az adventi készülődést 2016 óta ünnepi kiállítással kezdjük Berettyóújfaluban, ahol Erősné Bak Szilvia virágkötő gyönyörű ünnepi alkotásai tekinthetők meg minden évben. Fontos kiemelni, hogy évről évre a város adventi koszorúját is Szilvia készíti.

varazslatos unnep kiallitamegnyito 26varazslatos unnep kiallitamegnyito 40

Lisztes Éva elmondta, ez a kiállítás egyben egy családi történetet is elmesél az alkotásokon keresztül. Szilvia egy virágkötő, kertész családba született és már gyermekként is segített szüleinek úgy, ahogy most a saját gyermekei is. Végül a családi hagyomány, a virágok szeretete révén a korábbi elképzelést – bölcsészet – felváltotta a virágkötészet elsajátítása, amit Fehér Gyöngyike mester virágkötőnél tanult meg és a mai napig képzi magát, valamint versenyekre is jár. Két kedvenc témaköre az esküvő és a karácsony. Utóbbi ünnepkörben készült csodálatos alkotásai tekinthetők és vásárolhatók meg november 27-ig a Bihar Vármegye Galériában.

Az adventi esték, gyertyagyújtások idén a Nadányi Zoltán Művelődési Házban kerülnek megrendezésre és a város karácsonyfája is a művelődési ház udvarán lesz megtekinthető.

You have no rights to post comments