artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Bruttó 400 ezer forint – ennyit keres szeptembertől a legalacsonyabb rendfokozatú katona a Magyar Honvédségnél, ehhez általános iskolai végzettség is elég. A kormány célja, hogy a katonák érezzék az anyagi megbecsülést, ezért 2024-től újabb béremelést garantálnak számukra. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a témával kapcsolatban korábban többször kiemelte: a katonákra háruló felelősség, az áldozatvállalás és megnövekedett terhek anyagi kompenzálása – az erkölcsi megbecsülés mellett – a Kormány határozott szándéka.

„A legénységi állomány bérfejlesztése a legjelentősebb, de minden egyenruhás munkavállalót érint a kétlépcsős emelés” – hangsúlyozta Tóth Imre őrnagy, a Hajdú-Bihar megyei 3. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője. Egy pályakezdő, érettségivel rendelkező őrmester bruttó 474 ezer-, egy felsőfokú végzettségű hadnagy bruttó 568 ezer forintot vihet haza. Ehhez jönnek a plusz juttatások, például a ruházati illetmény, az utazási költségtérítés, a külszolgálati lehetőség, valamint a lakhatási támogatás, amely a legénységi állomány számára is elérhető. Tóth őrnagy elmondta: aki házastársával vagy élettársával él együtt, a lakhatási támogatáson felül havonta 20 ezer forintra, illetve gyermekenként 10 ezer forintra jogosult.

katona 01Carl Gustaf

„Először azt kell eldönteni, hogy valaki hivatásszerűen szeretne katonaként szolgálni, vagy munkája, esetleg tanulmányai mellett csatlakozna a honvédség kötelékéhez. Debrecenben, a Péterfia utca 58/A alatt található toborzó irodánkban mindenkinek személyre szabott, teljes körű tájékoztatást adunk” – emelte ki, majd hozzátette: az általános iskolásoknak a Honvéd Kadét Programról, az érettségi előtt állóknak pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karáról, valamint a Magyar Honvédség „Acélkocka” programjáról tudnak bővebb információt adni. 

A jelentkező 18 és 65 év közöttieknek – az életkoruknak és a választott szolgálati formának megfelelően – fizikailag, egészségügyileg és mentálisan is alkalmasnak kell lenniük. Az őrnagy szerint a legtöbben a fizikai alkalmassági során ütköznek nehézségekbe, de aki sportosan él, általában elsőre teljesíti.

Molnár Dénes t. századostoborzás 02

Mint megtudtuk, a toborzók az első beosztás betöltéséig segítik a jelentkezőket, akiket lépésről lépésre vezetnek végig a folyamaton: erkölcsi bizonyítvány igénylés, szükséges dokumentumok benyújtása, alkalmassági vizsgálat, bevonulás stb. A leendő katonák a képzettségüknek megfelelő pozíciót is választhatnak, de nagy szükség van például lövészekre, felderítőkre vagy harcjárművezetőkre, akik a honvédségen belül kapják meg a szükséges képzést. Az irodavezető hangsúlyozta: a szerződéses és tartalékos állomány alapkiképzése egy bizonyos pontig egységes, és van átjárhatóság a szolgálati formák között. Tartalékosként is sok lehetőség van a szakmai kiteljesedésre, például a külföldi missziós feladatokban is egyre jelentősebb szerephez jut az állomány.

Tóth Imre őrnagy 02szárazföld

A honvédelmi és haderőfejlesztési programnak köszönhetőn sorra valósulnak meg nagyszabású fejlesztések, melynek eredményeként a szárazföldi haderőnem és a légierő teljesen megújul. „Motivált, tehetséges fiatalokra van szükség, akik ezeket az eszközöket kezelni tudják” – tette hozzá Tóth őrnagy.

Cím:

4026 Debrecen, Péterfia u. 58/A.

Telefon:

06 (52) 314-200, 06 (30) 815-0998

E-mail:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartás:

hétfő-csütörtök: 08:00-15:30

péntek: 08:00-12:00

You have no rights to post comments