artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Egy gyorsfagyasztott tengeri hekktörzset is visszaívtak és kivontak a forgalomból.

Visszahívja az ALDI a "Baromfivirsli 240 g, Baromfivirsli füstölt 240 g" nevű termékeit, listeria monocytogenes esetleges jelenléte miatt.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a fenti azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el.

Gyártó: Merian Foods Élelmiszeripari Kft.

Az érintett tétel száma: L1213 DNE

Lejárati ideje: 30.08.2022.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a fenti azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el!

Milyen problémákat okozhat a Listeria monocytogenes?

"A Listeria monocytogenes a természetben széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktérium. A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek (pl. nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült tejtermékek; lágysajtok; nyers húst tartalmazó ételek, húskészítmények; nyers halak, füstölt lazac; szeletelt élelmiszerek).

Az emberi megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeria-val szennyezett élelmiszer fogyasztása, azonban legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat. Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki. Terhesség esetén vetélés, halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat" - írja a Nébih honlapján.

Egy gyorsfagyasztott tengeri hekktörzs is visszahívásra került

Egy gyorsfagyasztott tengeri hekktörzset is visszahívott és kivont a forgalomból az Aldi Magyarország, mert a termék érzékszervileg nem megfelelő - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

A visszahívás a 2023. július 9-i minőségmegőrzési idejű, 900 grammos Golden Seafood gyorsfagyasztott tengeri hekktörzsre vonatkozik.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a terméket ne fogyasszák el.
Az érintett termék bármelyik ALDI üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. Az üzletlánc a visszahívásról a honlapján tájékoztatta vásárlóit.

Fotó: pxhere.com

You have no rights to post comments