artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A 480 forintos garantált benzinár a magántulajdonú gépjárművekre, mezőgazdasági gépekre és a taxikra vonatkozik a jövőben – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Szükséges a MOL százhalombattai finomítójának karbantartás miatti leállítása, amelyet egyszer már elhalasztottak, és mivel az Oroszország felőli behozatalra az uniós szankciók miatt nem lehet számítani, a kormány úgy döntött, hogy a jövőben csak a taxikra, a magántulajdonban lévő autókra, mezőgazdasági gépekre marad fenn a 480 forintos benzinár – mondta Gulyás Gergely a szombati Kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a háború okozta bizonytalanságok miatt a stratégiai készletek teljes felszabadítása nem lehetséges, ezért a kormány úgy döntött, hogy mintegy egynegyedét szabadítják fel a készleteknek, de ez a MOL tartalékaival együtt nem elegendő arra, hogy a jelenlegi fogyasztási mennyiség mellett fedezze az ország teljes üzemanyag igényét.

Ennek megfelelően a jövőben a 480 forintos ár csak a magántulajdonban lévő gépjárművekkel, mezőgazdasági erőgépekkel, traktorokkal, taxikkal vehető igénybe, az ellenőrzés a vonalkóddal történik majd. A 7,5 tonna feletti járműveknek és a nem magánszemély által üzemeltetett járműveknek – azaz céges autóknak –  a piaci árat kell megfizetni.

Gulyás Gergely elmondta, hogy bizonytalan, hogy a százhalombattai finomító karbantartása mikorra fejeződik be. Ennek oka, hogy az újraindítás nem automatikus, illetve az újraindításnál keletkezhetnek olyan hibák, mint a schwechati finomító esetében.

Szombat délben már hatályba is lépett az új benzinrendelet.

Címlapkép: penzcentrum.hu

You have no rights to post comments