artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Kérjük, hogy fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság hasznos tanácsait!

A fokozódó hőség megviselheti az emberi szervezetet és közlekedésbiztonsági szempontból is kockázatokat rejt magában. A járművezetők általában kevésbé tudnak koncentrálni, valamint a megszokottnál figyelmetlenebbek, amely egy közlekedési helyzetben kihatással lehet a reakcióidőre is. Egyeseknél fokozódó ingerlékenységet, türelmetlenséget, míg másoknál tompaságot válthat ki a hőség. Épp ezért fontos, hogy türelmesen, a megszokottól nagyobb körültekintéssel és odafigyeléssel induljunk útnak.

Kérjük, hogy fogadják meg a hajdú-bihari rendőrök hasznos tanácsait: 

  • Ha tehetik, kerüljék a legmelegebb órákban történő elindulást. Mindig kipihenten, megtervezett útvonallal induljanak el és gyakrabban álljanak meg felfrissülni. 
  • Fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot! Mindig legyen a kocsiban hűtött ásványvíz vagy üdítőital, amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket.
  • Lehetőség szerint ne napos helyen álljanak meg pihenőt tartani. Soha ne hagyjanak a parkoló gépkocsiban – még rövid időre sem – kisgyermeket, háziállatot!
  • Kiemelten fontos a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás. Váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzés esetén a látótávolság hirtelen lecsökken, az autósok nagy része nem számol az úgynevezett „vízen futás” veszélyeivel. Zivatar idején csökkentsék a sebességüket és tartsanak nagyobb követési távolságot!

You have no rights to post comments