artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Bihari Szociális Szolgáltató Központ rajzpályázatot hirdetett a berettyóújfalui járás óvodás és általános iskola alsó tagozatos gyermekei részére. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2022. május 26-án a Nadányi Zoltán Művelődési Házban került sor, melyen részt vett Tóth Sándor, Holló László díjas festőművész, Szakál Kitti Erika zsűritag, az intézmény pszichológiai tanácsadója. KÉPGALÉRIA

Rajzpalyazat eredmenyhirdetes BSZSZK83

Szabóné Kovács Zsuzsa a központ vezetője köszöntőjében elmondta, a Berettyóújfalui járás 11 településének 21 köznevelési intézménye készítette fel a lelkes alkotókat, 257 pályaművet bírált el a zsűri. 

Berettyóújfalu Város Polgármesterével, Muraközi Istvánnal és a Herpály Team Kft.ügyvezető igazgatójával, Zámbori Péterrel egyeztetve a díjazottakon kívül lehetőségünk nyílt a legaktívabb intézmények óvodásai és tanulói számára 133 gyermek fürdőbelépőt ajándékozni a Bihari Termálligetbe. Így minden pályázatot benyújtó gyermek kapott ajándékot.

A rajzpályázat témái voltak:

  • A legszebb családi emlékem
  • Közösségi összefogás, hogyan mutatok jó példát (hétköznapi hősök)
  • Én és a nagyszüleim
  • Milyen világban szeretnénk élni

Az eredményhirdetés előtt Varga Feri és Balássy Betty műsorával lepték meg az eseményen résztvevő gyerekeket.

Rajzpalyazat eredmenyhirdetes BSZSZK18

A nagysikerű produkció után Tóth Sándor festőművész köszöntötte a díjátadó résztvevőit. Mint elmondta, a pályamunkákban a gyermeki lélek nyilvánult meg és kiderült, a gyerekek szeretnek rajzolni, sőt hamarabb rajzolnak, mint ahogy írni, vagy olvasni megtanulnának. A rajzolással ki tudják fejezni az érzelmüket szüleik, barátaik és még a társadalom iránt is. Nem hagyták ki a természetet sem, amely körülveszi az embereket. Az is megfigyelhető, hogy szinte mindegyik gyermekrajzon szerepelnek a család tagjai, így fejezve ki emberek és családtagok egymáshoz való viszonyát. Egy színes világ az, amelyet a gyermek saját ösztönéből megvalósít, a láthatatlanból láthatót készít.

You have no rights to post comments