artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2022. április 6-án a Bihar Termálligetben sajtótájékoztatót tartott Zámbori Péter, a Herpály-Team Kft. új ügyvezető igazgatója, aki a termálvizes medencék megnyitásával és a strandfejlesztésekkel kapcsolatban adott tájékoztatást.

Zámbori Péter hivatalos formában most először találkozott a helyi sajtó képviselőivel, így röviden bemutatkozott és azt is elmondta, nagy kihívást jelent egy kisváros önkormányzati cégéhez megérkezni, a megnövekedett elvárásoknak megfelelni. - Sok olyan feladatunk van akár a turizmus, akár az egyéb szolgáltatások területén, amelyek elvégzéséhez felkészült kollégák segítségével, közösen kezdünk neki. A pandémiás időszak ellenére egy működőképes és fejlődőképes cég vezetését vehettem át – emelte ki az ügyvezető.

Húsvétra nyitnak a külső termálmedencék01Húsvétra nyitnak a külső termálmedencék03

Fontos megemlíteni, hogy jelenleg is épül, bővül a fedett fürdő rész, ennek ellenére a strand az idei szezonban is megnyitja kapuit. A hatósági engedélyektől függően bízunk abban, hogy húsvét előtt ez részlegesen megtörténhet, mivel a termálmedencékre nagy érdeklődés mutatkozik a vendégek részéről. A sajtó és a Bihar Termálliget saját közösségi oldalán keresztül is mindenki tájékoztatva lesz a nyitás pontos időpontjáról. A teljes strand tervezett nyitása május 23., kapcsolódva a város napjához.

Zámbori Péter a változásokról is beszélt. Tervei szerint két bejáratot kap majd a strandfürdő, a hétvégi napokon pedig a régi Titász pálya felőli kaput is megnyitják, ez a parkolás szempontjából is előnyös lesz. A beléptetésekkel kapcsolatban is tervez új fejlesztéseket, ilyen például a különböző szolgáltatási zónák kialakítása. A fedett fürdő és a strand közé egy átléptető kaput szeretnének kiépíteni, ezzel lehetővé válik majd, hogy aki strandolni, vagy csak szaunázni, úszni szeretne, ne kelljen egy komplett belépőt megvásárolnia. Az új fedett fürdő megnyitását követően karórás rendszerrel működő öltözőszekrények kiépítése is tervben van, ezzel a rendszerrel akár a büfében is lehet majd fizetni. Ezeket az elképzeléseket komolyan át kell gondolni és a leghatékonyabb módon megvalósítani- mondta.

Húsvétra nyitnak a külső termálmedencék09Húsvétra nyitnak a külső termálmedencék06

A jenlenlegi munkálatok során a hangosítás cseréje is megtörténik. A pénztárak fejlesztése, internettel való ellátása is  a megvalósítandó feladatok között szerepel. Ez a későbbiekben lehetőséget biztosíthat egy applikációs fizetési rendszer bevezetésére is. 

A vendéglátás területén is egy minőségi ugrás várható mind technológiai, mind vendégbarát szempontból. Már az idei starndszezonra egy igényes kávézó kerül kialakításra a napozó terasz egyik részén, továbbá a fiatalok számára elérhető lesz egy babzsákokkal felszerelt, több szolgáltatást magába foglaló kis sarok is.

Tematikus hétvégék megrendezésével igyekeznek színesíteni az élményt, nemzeti, nemzetközi ételekkel, kultúrákkal ismerkedhetnek meg a strandra látogató vendégek, valamint magyarországi települések is bemutatkozhatnak majd. Az új ügyvezető azt vallja, hogy a strandra főképp pihenni járnak az emberek, ezért zenés, hangos rendezvények éves szinten csak 2-3 alkalommal várhatóak, ebből az egyik a strandok éjszakáján kerül megrendezésre.

Az idei év programjából kiemelendő, hogy a levente medence június 14-én, kedden lesz pontosan 95 éves. Ennek alkalmából tervben van egy szabadtéri kiállítás megvalósítása a kerítéseken kívül, és belül egyaránt, melyen bemutatásra kerül a fürdő és a levente mozgalom története.

Húsvétra nyitnak a külső termálmedencék05Húsvétra nyitnak a külső termálmedencék01

Bónácz János alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, bízik abban, hogy Zámbori Péter vezetésével a Herpály-Team Kft. olyan irányt fog képviselni, ami révén városunk turisztikai vonzerejének folyamatos növelése, Berettyóújfalu széles körben való megismertetése céljából hathatós lépéseket fog tenni és az ideérkező fürdővendégek megtalálják a kikapcsolódás számos formáját. A jelenleg folyamatban lévő beruházás nem fogja befolyásolni a nyári strandszezont. A Herpály-Team Kft.-hez tartozik továbbá a bérlakás és piac üzemeltetés is. A tervek szerint hamarosan elkezdődhet a piac megújítása, ami újabb kihívást jelent. – emelte ki Bónácz János alpolgármester.

Húsvétra nyitnak a külső termálmedencék07

You have no rights to post comments