artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2022. március 29-én a berettyóújfalui fürdőberuházással kapcsolatban sajtótájékoztatót tartottak a beruházás helyszínén. A sajtótájékoztatón részt vett Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Muraközi István Berettyóújfalu polgármestere, Dr. Fekete László, a BMSK Zrt. igazgatója és Barna Gábor, a Mester-Építő Kft. ügyvezetője. A sajtótájékoztatót követően bokréta avató ünnepségre került sor.

Dr. Fekete László, a BMSK Zrt. igazgatója a sajtótájékoztatón a beruházás fő céljairól beszélt és ismertette a kivitelezés lépéseit. Helyi és térségi szempontból nagyon fontos beruházásról van szó munkahelyteremtés, turisztikai és orvostechnológiai szempontból. A kivitelezés a meglévő uszoda szolgáltatást kiegészítő egészségfejlesztő, továbbá az év egész időszakában igénybe vehető szabadidős szolgáltatást biztosít.

bokretaavato01bokretaavato02

A beruházás három főbb pontból áll. Ezek a következők: A medencecsarnok épületének felújítása és bővítése fedett gyógyvizes medencével, tanmedencével. Főépület felújítása, bővítése, öltözőblokkok kialakítása, a medencecsarnokhoz kapcsolódóan wellness blokk bővítése szaunákkal, merülő medencével, zuhanyokkal. Az emeleten gyógyászati egység kerül kialakítása, járóbeteg szakellátás keretében fizioterápiás kezelések, mágnesterápia, gyógytorna, gyógymasszázs, balneoterápiás, hidroterápiás kezelések, nappali szanatóriumi ellátás vehető igénybe.

bokretaavato03bokretaavato05

Barna Gábor, a Mester-Építő Kft. ügyvezetője a berettyóújfalui strand és uszoda létrejöttének rövid történetét mutatta be, majd a jelenlegi beruházás részleteit ismertette. Az egész épület egy új hőszigetelést kap, új színnel, új nyílászárókkal, valamint egy lifttel ellátott új lépcsőház is megépítésre kerül. Az első emeleten a Gróf Tisza István Kórház üzemeltetésében különböző reumatológiával kapcsolatos kezelők kerülnek kialakításra. A földszinten a medencetérben is bővítésre kerül sor: egy 75 köbméteres termálvíz medence épül, amely 40-50 fő befogadására alkalmas, továbbá egy tanmedence is rendelkezésre fog állni. Közmű tekintetében teljesen új ellátást fog kapni az egész épület. A fűtés kizárólag megújuló energiával – a feljövő 60-63 fokos szikvízzel – fog működni. A hűtésről fain-coil-ok (klímakonvektorok) és 9 légtechnikai rendszer fog gondoskodni.

bokretaavato04bokretaavato06

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő beszédében elmondta, jelenleg a legnagyobb beruházás Berettyóújfaluban a fürdőfejlesztés. Orbán Viktor miniszterelnök úr a napokban hagyott jóvá több mint 255 millió forintos kiegészítő támogatást, így a teljes beruházás meghaladja a 2,5 milliárd forintot. Dr. Vitányi István kiemelte, a város gyógyvize nagyon jó minőségű és ennek kihasználásával a turisztika területén jelentős kitörési lehetőségünk van. A gyógyfürdő komplexum a tervek szerint már az idei évben elkészül és a későbbiekben egy szálloda építése is tervben van, ami nagyban elősegíti majd, hogy az idelátogatók több napig városunkban tartózkodjanak és igénybe vegyék az elérhető szolgáltatásokat, megismerjék Berettyóújfalut és környékét.

bokretaavato07bokretaavato08bokretaavato10

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes köszöntőjében kiemelte, a fürdő beruházás, ami a szemünk előtt zajlik, egy évtizedes terv megvalósulása. Berettyóújfalu régóta törekszik arra, hogy a termálfürdő gyógyfürdővé nője ki magát. A folyamatban lévő építkezéssel ez a szándék révbe ér. A beruházás elkészültével lehetővé válik, hogy a gyógyterápiás és az egészségmegőrző szolgáltatások az év teljes időszakában elérhetők legyenek. A meglévő szolgáltatások mellett létrejön egy gyógyászati részleg és bővülnek a wellness szolgáltatások is.

bokretaavato12bokretaavato13

Jó helyre kerül ez a támogatás, hiszen munkahelyeket teremt, hozzájárul az egészségmegőrzéshez és növeli a térség turisztikai vonzerejét – hangsúlyozta Dömötör Csaba államtitkár. Az újjászülető intézményt évi 25 ezer vendég keresheti majd fel. Államtitkár úr elmondta továbbá azt is, hogy a Kisfaludy programnak köszönhetően panziók, kempingek és önkormányzatok által üzemeltetett fürdők újulnak meg az ország számos pontján. Ez az elmúlt évtizedek legnagyobb turisztikai fejlesztési programja. Országszerte 40 új szálloda épül, 14 ezer magánszálláshely, közel 600 panzió és 114 strand korszerűsítése valósul meg.

A sajtótájékoztatót követően bokréta avató ünnepségre került sor, majd lehetőség nyílt a beruházás megtekintésére.

bokretaavato09bokretaavato15


Berettyóújfalui strand, uszoda és gyógyvizes fürdő fejlesztés

 Projekt összefoglaló

Támogató szervezet: Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Kft.

Beruházás teljes összege: 2.254.553.800 Ft

Támogatás összege: 2.085.051.600 Ft

Kiegészítő támogatás összege: 255 416 334 Ft

A program szerint tervezett fejlesztés megvalósításával – a fedett uszodai szolgáltatást kiegészítve

  • vízi gyógyterápiás és egészségmegőrző – egészségfejlesztő, továbbá az év teljes időszakában igénybe vehető szabadidős szórakozást, kikapcsolódást is nyújtó teljes körű szolgáltatás biztosítása az elsődleges cél
  • a medencecsarnok épületének felújítása és bővítése egy fedett gyógyvizes medencével
  • földszinten az öltözőblokk korszerűsítése
  • a medencecsarnokhoz kapcsolódóan wellness blokk bővítése szaunákkal (finn szauna, gőzkabin, infra szauna, sókabin, stb.), merülő medencével, zuhanyokkal
  • az emeleten gyógyászati egység kialakítása, járóbeteg szakellátás keretében fizioterápiás kezelések, mágnesterápia, gyógytorna (egyéni és csoportos), gyógymasszázs, balneoterápiás, hidroterápiás kezelések: tangentor, rekeszes galván, szénsavas kádfürdő, iszapkezelések, víz alatti torna, súlyfürdő, nappali szanatóriumi ellátás

A fejlesztési terület a Berettyóújfalu, Fürdő utca 1. alatti 1574 helyrajzi számú ingatlanon található. 

A Beruházás építtetője Berettyóújfalu Város Önkormányzata, míg a beruházás lebonyolítójaként, hivatalos közbeszerzési tanácsadójaként és építési műszaki ellenőreként a Magyar Állam 100 %-os tulajdonában álló BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. került kijelölésre.

A beruházás részeként átadott létesítmény üzemeltetését az Önkormányzat 100%-os tulajdonában álló Herpály – Team Építőipari és Szolgáltató Kft., míg a mozgásszervi rehabilitációs részleg üzemeltetését a Gróf Tisza István Kórház fogja ellátni.

You have no rights to post comments