artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A TOP-1.4.1-19-HB1-2019-00004 azonosítószámú „Bölcsődei férőhelybővítés Berettyóújfaluban” című projekt ünnepélyes átadására 2022. január 19-én került sor, melyen részt vett Kovácsné Bárány Ildikó a bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Vitányi István, országgyűlési képviselő és Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere. KÉPGALÉRIA

Bővítették a bölcsődét Berettyóújfaluban 05Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere köszöntőjében elmonda, a bölcsődebővítés további segítséget nyújt a városban élőknek, ugyanis a fejlesztés révén további 28 fő kisgyermek felügyeletét, gondozását tudják ellátni, valamint 7 új dolgozó számára biztosítanak munkát. Muraközi István köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a projekt megavalósításában és eredményes munkát kívánt az intézmény dolgozóinak.

Dr. Vitányi István, országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, Magyarország Kormányának fókuszában a család és a gyermekek állnak. Számtalan intézkedés azt a célt szolgálja, hogy méltó körülmények között nevelkedhessenek a gyerekek. Ők jelentik a jövőt és nem mindegy, hogy milyen tudással, képzéssel kerülnek a nagybetűs életbe. Minden gyermek számára biztosított a bölcsődei ellátás. Amennyiben valakinek a magánbölcsőde igénybevétele válik szükségessé, az állam 40 ezer forintig biztosítja a felmerülő költségeket. Képviselő úr kihangsúlyozta, Bihar megállíthatatlan tempóban fejlődik, 2014 óta 300 milliárd forintnyi beruházási összeg érkezett a választókörzetébe, ami soha nem látott mértékű támogatás régiónkban, és hatalmas lehetőségeket kínál a térségben élők számára. A választópolgárokon múlik, hogy ez a lendületes fejlődés folytatódhat-e.

Bővítették a bölcsődét Berettyóújfaluban 11

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, Berettyóújfalu város a TOP program révén több mint 3,7 milliárd forintot tudott lehívni és ennek segítségével sok új fejlesztést, beruházást megvalósítani. Ez a város lakosságát tekintve azt jelenti, hogy egy lakosra kb. negyedmillió forint támogatás érkezik. A bölcsődebővítés megalapozza a gyermekek magas színvonalú, korszerű nevelését, amely a későbbiekben jó alapot adhat a modern, új tudást igénylő élet kialakításában, elérésében. Nagy lehetőség és feladat a bölcsődei és óvodai dolgozók számára, hogy ezeket a készségeket, képességeket kialakítsák a gyermekekben.

Bővítették a bölcsődét Berettyóújfaluban 15

Bővítették a bölcsődét Berettyóújfaluban 20Kovácsné Bárány Ildikó, a bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztos átadó beszédében szívből gratulált a bölcsőde bővítéséhez, a két új bölcsődei csoporthoz, amely 28 kisgyermekes szülőnek tud munkábaállási lehetőséget biztosítani Berettyóújfaluban. Ez hozzájárul a kormány családpolitikai céljainak megvalósulásához is, segítve a szülőket abban, hogy a család és a munka közötti egyensúlyt megtalálhassák és biztonságban, jó körülmények között tudhassák gyermekeiket.

Tóth Klára intézményvezető az átadó után lapunknak elmondta, a demográfiai irányvonal és az új családtámogatási rendszer szükségessé tette a Bölcsődei Tagintézmény kapacitásának bővítését. A projekt célja a bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés javítása, ebből kifolyólag a kisgyermekes szülők munkaerő piacra történő visszatérésének elősegítése.

A meglévő 54 férőhelyes, 4 csoportos intézmény a sikeres pályázat által 28 férőhellyel, 2 új csoportszobával és a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségekkel bővült. A fejlesztéssel összefüggő eszközbeszerzés megtörtént, vásárlásra kerültek bútorok, alap- és nagymozgást fejlesztő játékok, konstrukciós eszközök.

Jelen beruházás hozzájárult 7 új munkahely létesítéséhez, így a személyi ellátottság 20 főre módosult.

A projekt eredményeként városunkban a bölcsődei ellátás minőségi színvonala emelkedik, a jövőben több gyermek gondozását tudja biztosítani az intézmény, illetve közvetetten növeli a szülők nagyobb munkavállalási lehetőségeit is.

Bővítették a bölcsődét Berettyóújfaluban 24

Sólya Lászlótól, a Városfejlesztési Iroda vezetőjétől megtudtuk2019. márciusában az Önkormányzat pályázatot nyújtott be a Pénzügyminisztérium által meghirdetett „Bölcsődei férőhelyek kialakítása” című felhívásra, amely pályázat 15% önerőt tartalmazott. A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés Elnöke 2019. május 9-én kelt levelében javasolta, hogy adjuk be a pályázatunkat a megnyíló TOP pályázati forrásra, amely konstrukciónál nem szükséges önerő.

Így a TOP-1.4.1-19-HB1-2019-00004 "Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése" című felhívásra a már általunk összeállított és benyújtott dokumentációk felhasználásával, önerő beépítése nélkül benyújtottuk az újabb pályázatot, amely támogatásban részesült.

A szükséges közbeszerzési eljárások lefolytatása után 2020. októberében adtuk át a munkaterületet a kivitelező Generál-Építő 98 KFT-nek, a beruházás befejezése 2021 augusztusában megtörtént.

Az épület elkészülte után az üzemeltetéshez szükséges eszközbeszerzések valósultak meg, a kivitelező/szállító vállalkozások: Kiss Zoltán- bútor; HOR ZRT- bölcsődei eszközök; Via Plaza KFT- kültéri játékok.

Bővítették a bölcsődét Berettyóújfaluban 50

A beruházás/bővítés során megvalósult fejlesztések:

  • 2 db új csoportszoba
  • Hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségek (átadó-öltöztető, WC-mosdó-biliztető-pólyázó, ágy-játéktárolók, babakocsitároló, játszóteraszok)
  • A meglévő épületrészben a bővítéssel kapcsolatos átalakítási munkálatok; épület külső hőszigetelése, nyílászáró csere, tetőszigetelés
  • Kerti tároló épület (tárolóval és mosdó helyiséggel) építése
  • Ingatlanon belül további parkolók létesítése
  • Napelemes rendszer kiépítése
  • Eszközbeszerzés (játékok, berendezések)

A csoportszobák befogadó képessége 14-14 fő. A bővítmény alapterülete 345,85 m2.

A beszerzésre került eszközök a bölcsődei nevelési programmal összhangban kerültek betervezésre.

Nagyobb befogadó kapacitás áll rendelkezésre a két csoportszoba létrehozásával (+28 fő), illetve a jelenlegi ellátás minősége is javult.

Bővítették a bölcsődét Berettyóújfaluban 51

You have no rights to post comments