artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Most minden konzerv, tészta, édesség számít – gyűjtenek a debreceni Auchanben a Vöröskereszt önkéntesei a hétvégén 10 és 18 óra között. Ezen az utolsó akción múlik, mennyi hátrányos helyzetű családnak, egyedülálló embernek tud adományt adni a szervezet az ünnep előtt.

Megmentője is lehet a lét peremére szoruló embereknek egy-egy segélycsomag, és minden egyes felajánlás – egy konzerv, egy tészta, egy tiszítószer – hozzájárul egy újabb csomag összeállításához, azaz újabb rászorulók megsegítéséhez. Hétvégén, december 18-19-én 10 és 18 óra között az Auchan Áruházban gyűjt a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete, azért, hogy minél több nehéz élethelyzetű családnak, kisjövedelmű nyugdíjasnak, beteg, egyedülálló nélkülözőnek adhasson adományt karácsony előtt. „Most segíthet! Álljon meg egy pillanatra kosarunknál az ünnepi bevásárláskor, s tegyen hozzá egy terméket a hátrányos helyzettel küzdő emberek csomagjához” – kérik önkénteseke és munkatársak a szervezetből. A Vöröskereszt területi szervezetének ugyanis ez az utolsó kitelepült gyűjtése az ünnep előtt.

„Tudom, milyen nélkülözni, ezért adtam”

Vannak, akik már megtették, és talán nem is tudják, hogy aprónak tűnő felajánlásukkal nagyon sokat segítettek az elmúlt hetekben a Vöröskereszt gyűjtésein, hiszen sok kicsi sokra megy. Azok a gyűjtések sikerültek, amelyeken szinte minden második vásárló tett egy-egy terméket a kosárba. Ám akadtak megható, áldozatos tettek is: Félkosár adományt tett a Vöröskereszt gyűjtőhelyére egy úr múlt héten a Penny Marketben. Felajánlásával tíz családnak elegendő tartós élelmiszert adott. Mint elmondta, tudja, mi az: rászorulónak lenni, mert mikor visszakerült Debrecenbe, hajléktalan lett volna, ha nem fogadja be egy ismerőse. Nehéz élethelyzetű, határontúli magyar hölgy jött a gyűjtőponthoz, egy tésztát és két csokit hozott; „Ennyit tudok adni, de ezzel szeretnék segíteni” – mondta. Egy alkalommal az Auchan-gyűjtésen mentette meg sok család ünnepét egy hölgy: ő is félkosár adományt hozott, hogy segítsen.

Legyen egy-egy darab vagy több: ezeknek a jótetteknek köszönhető, hogy a segítségre szoruló gyermekek, családok, egyedülálló kisnyugdíjasok és beteg jelentkezők egy részének már tud segíteni a szervezet. Ám a gyűjtés még nem ért véget, s minél több felajánlás érkezik, annál több csomaggal tud Karácsonyi szeretetakciójában segíteni a területi szervezet.

Családok karácsonyáért

You have no rights to post comments