artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Életet menthetsz, helyesen járhatsz el, ha baleset vagy rosszullét történik, melyek kockázata nagyobb az ünnepi időszakban. Tanuld meg év végéig az elsősegélynyújtás ismereteit! A Vöröskeresztnél most még a régi áron megteheted, s a vizsgaigazolás jól jön a ’jogsihoz’ is.

Megállás nélkül zakatolnak a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Oktatási és Vizsgaközpontjában az elsősegélynyújtó tanfolyamok és vizsgák év végéig. A szervezők és oktatók ajánlják a diákoknak és minden érdeklődőnek, hogy még 2021-ben sajátítsák el az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteit, illetve vizsgázzanak le. Szépen mutat a fa alatt a szeretet ünnepén a segítségnyújtás-igazolás, és – mint köztudott – szükséges a jogosítványhoz is. Ráadásul most még az idei áron szerezhető meg a tudás és az okmány. Ám más okból is érdemes mihamarabb megtanulni az elsősegélynyújtás fogásait.

Segíts jól!

A karácsonyi sürgés-forgásban otthonunkban és úton-útfélen megnő a kisebb-nagyobb balesetek és rosszullétek kockázata, ezért jól jöhetnek az alapfokú elsősegélynyújtó ismeretek. Sokunkban a segítőkészség szinte ösztönös, de csak a baleset, rosszullét helyszínén szembesülünk azzal, hogy ehhez megfelelő tudásra is szükség van. A Vöröskereszt képzésein a legkorszerűbb eszközökkel (felnőtt és csecsemő Ambu-fantomon, félautomata gyakorló defibrillátorral, a félrenyeléskor szükséges Hemlich-féle műfogást gyakoroltató mellénnyel) oktatják az elsősegélynyújtás legkorszerűbb módszereit a mentő szakemberei. Azoknak, akik régen tanultak elsősegélyt, frissítő képzéseket, órákat szerveznek a vöröskeresztesek.

Megéri – úgymond – „képben lenni”, tudni, hogyan kell hatékonyan, a beteg állapotának javulását elősegítő, gyors támogatást nyújtani. Megéri tanulni, hiszen ezekre az ismeretekre bármikor szükség lehet! Töltse hasznosan az idejét karácsony előtt is!

Közúti és munkahelyi elsősegélynyújtás

Megéri mihamarabb jelentkezni is a Magyar Vöröskereszt Oktatási és Vizsgaközpontjában. Nem csak Közúti, hanem Munkahelyi elsősegélynyújtás tanfolyamok is indulnak az előttünk álló hetekben. Akár a téli szünetben is, ha igény van rá. Az érdeklődők jelentkezhetnek a 06-52/316-330, 316-679 telefonszámon, vagy személyesen Debrecenben, a Hatvan u. 37. alatti Oktatási és Vizsgaközpontban.

Illusztráció forrása: freepik.com

You have no rights to post comments