artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2021. július 1-jén rendezték meg azt a nem mindennapi Semmelweis napi ünnepséget Berettyóújfaluban, melynek keretében a Magyar Orvosi Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezete helyi vállalkozók összefogásával országosan is egyedülálló módon – COVID búcsúztató kerti partit szervezett a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. Az ünnepi rendezvényen kerültek átadásra a Semmelweis napi kitüntetések és közös ebéden, valamint kulturális műsoron is részt vehettek a város egészségügyi dolgozói. KÉPGALÉRIA

Ezzel a Semmelweis napi eseménnyel köszönték meg a Gróf Tisza István Kórház valamennyi dolgozójának a COVID járvány idején nyújtott megfeszítő, áldozatos munkáját. Meghívást kapott a Berettyóújfalui Mentőszolgálat és a Berettyóújfalui Háziorvosi Szolgálat valamennyi dolgozója is. A rendezvényt támogatta még a Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Kamarája és a bihari vállalkozók.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, a koronavírus járvány miatt másfél évig szinte bezárva éltük az életünket. Ezen időszak hősei az egészségügyi dolgozók, akik nap mint nap helyt álltak a legnehezebb időkben is, és fontos szerepük volt abban, hogy a harmadik hullámot sikerült legyőzni. Köszönet Nekik ezért! Képviselő úr méltatta városunk kórházát, amit mindig családiasnak, betegcentrikusnak ismert, ahol kiváló dolgozók végezték, végzik mindennapi munkájukat.

Semmelweis napi party 16Semmelweis napi party 15

Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere Berettyóújfalu Város Önkormányzata és a város polgárai nevében nagy szeretettel és tisztelettel köszöntötte az egészségügyben dolgozókat. Gratulált a tisztes helytálláshoz, valamint a korábban adományozott városi kitüntetésekhez. Köszöntötte Dr. Muraközi Zoltánt, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatóját, aki tegnap átvehette a Büntetés-végrehajtási Szolgálatért Emlékplakett „Ezüst” fokozatát. Muraközi István a mai nap fontosságáról is beszélt, ami egy alulról jövő kezdeményezésként, vállalkozók és a víruson átesettek jóvoltából jöhetett létre.

Semmelweis napi party 23Semmelweis napi party 24

Dr. Huszanyik Gergely, a Magyar Orvosi Kamara Hajdú-Bihar Területi Szervezetének elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, az elmúlt időszak igen mozgalmas volt az egészségügy területén. A járvány elleni védekezésben minden egészségügyi dolgozó kivette a részét. Elnök úr elmondta, habár traumatológusként dolgozik Debrecenben, de Őt is kirendelték két hónapig a Covid osztályra. Több szakterület dolgozóival összefogva, együtt dolgoztak, tudásuk legjavát adták, ami szép példája a hivatástudatnak, a segíteni akarásnak.

Semmelweis napi party 33Semmelweis napi party 31

Nagyné Szőke Erzsébet, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezetének elnöke köszönetét és háláját fejezte ki azért az áldozatos, kitartó munkáért, amit az elmúlt egy-másfél évben a koronavírus járvány alatt az egészségügyi dolgozók végeztek. Ez idő alatt bebizonyosodott, hogy az egészségügy egy igazi csapatmunka. Ebben a csapatmunkában szükség van minden egyes egészségügyi- és egészségügyben dolgozóra. Az átvezénylések, új feladatok során egymást segítve, vállvetve birkóztak meg a feladatokkal.

Semmelweis napi party 41Semmelweis napi party 36

Tóth László, az Express Hűtéstechnikai Kft. tulajdonosa, a mai rendezvény ötletgazdája és egyik fő szervezője elmondta, még a járvány ideje alatt ígéretet tett arra, ha véget ér ez a szörnyű időszak, szervezni fognak az egészségügyi dolgozók részére egy ünnepi rendezvényt, hogy ily módon is megköszönjék áldozatos munkájukat. A bihari vállalkozók örömmel álltak a kezdeményezés mellé, mint ahogy a járványidőszak elején a PCR diagnosztikai készülék beszerzésének támogatásához is. Tóth László beszédében megemlékezett a koronavírus berettyóújfalui áldozatairól is. Véleménye szerint csak a vakcina nyújt megfelelő biztonságot és ennek segítségével sikerült legyőzni a harmadik hullámot is.

Semmelweis napi party 40Semmelweis napi party 47

A köszöntők után a berettyóújfalui Vadas házaspár lépett a színpadra, és könnyeikkel küszködve szóltak a jelenlévőkhöz. Vadasné Kiss Angéla meghatódva mondott köszönetet azért, hogy a súlyos betegségben eltöltött két hónap alatt megtapasztalhatta az egészségügyi dolgozók gondoskodó, odaadó, lelkiismeretes hozzáállását. Férje, Vadas István elmondta, tavaly szeptemberben volt az 50 éves házassági évfordulójuk és nem gondolták, hogy hat hónap múlva ilyen nagy problémával és küzdelemmel kell majd szembenézniük. Azt az áldozatos munkát, amit értük tettek a berettyóújfalui kórház dolgozói, leginkább egy Máté Péter dal szövegének részletével tudta kifejezni és megköszönni:

„Most élsz, most örülj, hogy szép a nyár,
Most örülj, hogy van ki vár, és a két karjába zár.”

 Semmelweis napi party 56Semmelweis napi party 57

Dr. Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatója ünnepi beszédében köszöntötte a Semmelweis nap résztvevőit. Kiemelte, az idei ünnepi rendezvényen elmondható, hogy társadalmi, családi, kormányzati szinten már mindenki elismeri az egészségügyben dolgozók munkáját.

Tevékenységüket hasznosnak, áldozatosnak és értékesnek tekintik. Ehhez sajnos kellett ez a Covid járvány, a maga szörnyűségeivel, kihívásaival és megdöbbentő következményeivel. Ezt mind a civil, mind az egészségügyi dolgozók megszenvedték, de mivel elsősorban magyarok vagyunk, ezért ezt is túléltük és tanultunk belőle. A kórház és főigazgató úr számára az első és legfontosabb eredmény az volt, hogy ismét rájöhettünk arra, kis külső segítséggel ugyan, de bármilyen feladatot képesek vagyunk megoldani. Az eddig elzárt közösségekben dolgozó emberek egy olyan csapatot alkottak és egy olyan kapcsolat alakult ki közöttük, ami reményei szerint hosszú távon is emeli a kórházi dolgozók együttműködését.

Semmelweis napi party 58Semmelweis napi party 61

A kórházban a járvány ideje alatt is működött az egészségügyi ellátás, ahol azok a munkatársak dolgoztak, akiket nem vezényeltek covid osztályra. Ők helyettesítették az átirányított kollégákat is, nyugalom, pihenés és rekreáció nélkül. Dr. Muraközi Zoltán kihangsúlyozta, nagyon nagy segítséget jelentettek a nehéz időszakban a katonák, akiktől a mai napon búcsút kell venniük. Ezúton köszönte meg odaadassal végzett munkájukat, Demeter Pál őrnagy és Juhász Zsolt zászlós 15 hónap alatt nyújtott segítségét.

Főigazgató úr elmondta, az idei évben a kórház vezetése úgy döntött, hogy nem emel ki egy-egy munkatársat igazgatói dicséretre, hiszen mindenki megérdemelné azt. Egy, az átlagosnál több munkát és felelősséget vállaló munkatársunkat tüntetjük ki kiváló dolgozói díjjal, valamint a kórház minden részlege és osztálya elismerő oklevélben részesül.

2021-ben kitüntetésben, előléptetésben, elismerő oklevélben részesültek:

Dr. Szűcs Szidónia, a Covid részleg aktív tagja, a kórházi oltópont irányítója, szakmai vezetője kiváló dolgozó elismerésben részesült.

Semmelweis napi party 66

Dr. Mohácsi Zita pszichiáter adjunktust a kórház vezetése főorvossá nevezte ki.

Dr. Kolcsár Lajos Levente belgyógyász, gasztroenterológus adjunktust a kórház vezetése főorvossá nevezte ki.

Semmelweis napi party 63Semmelweis napi party 64

Dr. Szűcs Szidónia gyermekgyógyász szakorvost a kórház vezetése adjunktussá nevezte ki.

Dr. Fülöp Ildikó radiológus szakorvost a kórház vezetése adjunktussá nevezte ki.

Dr. Farkas Szabolcs neurológus szakorvost a kórház vezetése adjunktussá nevezte ki.

Semmelweis napi party 68Semmelweis napi party 66

Elismerő oklevélben részesültek:

Sürgősségi Betegellátó Osztály minden munkatársa

Belgyógyászat Osztály minden munkatársa

Onkológiai Gondozó minden munkatársa

Traumatológiai Osztály minden munkatársa

Fül-Orr-Gége és Egynapos Sebészet Osztály minden munkatársa

Gyermekosztály minden munkatársa

Intézeti Gyógyszertár minden munkatársa

Finanszírozási és Üzemgazdasági Csoport minden munkatársa

Központi Takarítószolgálat minden munkatársa

Neurológiai Osztály minden munkatársa

Informatikai Osztály minden munkatársa

Semmelweis napi party 70Semmelweis napi party 71

Központi Anaesthesiológiai és Intenzív Betegellátó Osztály minden munkatársa

Kontrolling Csoport minden munkatársa

KAIBO Anaesthesiológiai Részleg minden munkatársa

Igazgatás titkárnői

Sebészet Osztály minden munkatársa

Krónikus Belgyógyászat Osztály A-részleg minden munkatársa

Krónikus Belgyógyászat Osztály B-részleg minden munkatársa

Higiénés Csoport minden munkatársa

Központi Betegfelvételi Iroda minden munkatársa

Krónikus Belgyógyászat Osztály C-részleg minden munkatársa

Gazdasági Osztály minden munkatársa

Semmelweis napi party 72Semmelweis napi party 73

Gazdasági Osztály Szolgáltatási Csoport, Mosóüzem, Belső szállítás, Kertészet, Gépjárműszállítás minden munkatársa

Radiológiai Osztály minden munkatársa

Szülészet-Nőgyógyászat Osztály minden munkatársa

Gazdasági Osztály Ügyirat Nyilvántartó Iroda minden munkatársa

Tüdőgondozó minden munkatársa

Gazdasági Osztály Anyag-és Eszközgazdálkodás minden munkatársa

Műszaki Osztály minden munkatársa

Rendelőintézet minden munkatársa

Központi Betegszállító Szolgálat minden munkatársa

Központi Fizioterápiás Szakszolgálat minden munkatársa

Központi Laboratórium és Transzfuziológia minden munkatársa

Semmelweis napi party 74Semmelweis napi party 76Semmelweis napi party 75

Központi Műtő minden munkatársa

Központi Sterilizáló minden munkatársa

Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály minden munkatársa

Élelmezési Osztály minden munkatársa

Élelmezési Osztály Központi Dietetikai Szolgálat minden munkatársa

Bér-és Munkaügyi Csoport minden munkatársa

Patológiai Osztály minden munkatársa

Pszichiátriai Osztály minden munkatársa

Ideggondozó minden munkatársa

Semmelweis napi party 77Semmelweis napi party 78

A köszöntések és elismerő oklevelek átadása után a kórház dolgozói által előadott Jerusalema táncot tekinthették meg a rendezvény résztvevői.

 

A kitüntetések átadását ebéd követte, majd kulturális műsor szórakoztatta az egészségügyi dolgozókat. Fellépet Badár Sándor humorista, a Simple Blues Band zenekar, valamint zenei kívánságműsor is része volt a késő délutánba nyúló programnak.

Semmelweis napi party 82Semmelweis napi party 84

Semmelweis napi party 87Semmelweis napi party 88

You have no rights to post comments