artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Egzotikus tájak, messzi vidékek, több órán át tartó utazás – sokakban így él a nyaralás, kalandozás képe. De mi van akkor, ha a barangolás, a kimozdulás nyújtotta izgalmak a közelben is megtapasztalhatóak? Hiszen Anglia a maga eleganciájával, hagyományaival és látnivalóival kitűnő úti cél.

Tényleg mindig esik az eső?

Nem, nem folyamatosan, de az tény, hogy az éghajlati adottságok nyirkosabb, ködösebb környezetet teremtenek. Ehhez hozzátartozik az eső is, ami ráadásul ha rákezd, akkor általában tántoríthatatlanná és kitartóvá válik. Magyarul, ha cél London repülővel, akkor az esernyőt, esőkabátot, vízhatlan dzsekit és vízálló cipőt semmiképpen sem jó ötlet otthon felejteni.

Ettől függetlenül a csodálatos környezet napfényben is fürdőzhet, ami ellen az angolok egyébként általában védekeznek, lévén számukra a szürkébb mindennapok a természetesek. Bár természetükre a távolságtartás jellemző, de semmiképpen sem barátságtalanok, amiből az következik, hogy a rossz időnek semmi köze nincsen az emberek hangulatához.

A szabály az szabály?

ha london akkor a brit kalandozas garantalt2

Sokan panaszolják, ha Londonba érkeznek, hogy a záróra még a pubok esetében is szabálynak tekinthető. Ha például a létesítmény este 11-kor zár, akkor nincsen ráadás idő, akkor bizony távozni kell. Ez hazai szemmel nézve, különösen egy sörözőt tekintve furcsának hathat, de Londonban a szabály az szabály. Ezt az íratlan, mégis mindenki által ismert törvényt azért érdemes szem előtt tartani, mert ez a nyitásokra és zárásokra épp úgy vonatkozik, mint a múzeumi előírásokra, vagy éppen a turistákra vonatkozó paragrafusokra.

A fegyelmezettség szervesen hozzátartozik az angol nép életéhez. A kikapások, az erőteljes érzelmek nem túlságosan jellemzőek, ezért vendégként ezektől megéri tartózkodni, mert nem valószínű, hogy a váratlan gesztusok elérik a céljukat. Ám ahogy azt fentebb már megemlítettük, barátságtalan fogadtatásról szó nincsen.

Az amerikai angol is megteszi odakint?

Megértik az angolok, ez magától értetődik, ettől függetlenül nem egyszer vicces, olykor pedig kifejezetten kellemetlen helyzeteket teremthetnek a két nyelvi dialektus másságából származó különbségek. Az angolt egyáltalán nem beszélőkkel nagyon türelmesek, ráadásul az okos kütyük világában a fordítók segítségével viszonylag könnyen megoldható a kommunikáció.

Mindenesetre a legfőbb beszélt nyelv az angol. A németet kevesen értik, a franciát pedig ritkán veszik jó néven. Ezért bár nem kizáró ok az utazásra a nyelvtudás hiánya, de ebben a szituációban ildomos szótárral és egyéb kiegészítőkkel felszerelkezni a zökkenőmentes ott lét biztosításának érdekében.

Mennyibe kerül a jegy?

ha london akkor a brit kalandozas garantalt3

Az utazás megszervezése, beleértve a jegy megvásárlását is, az eSky segítségével sokkal egyszerűbb és könnyebb annál, mint ahogy azt a legtöbben elgondolják.

Egyrészt határozottan pénztárcabarát ötlet figyelni az akciózásokat, mert általuk tetemes mennyiségű pénz takarítható meg. Másrészt, ha van rá lehetőség, akkor az előre tervezés megtérülő stratégia, mert minél távolibb az indulás időpontja, annál kedvezőbb feltételekkel szerezhető be a repülőjegy. Harmadrészt sokan élnek a hátizsákos utazás lehetőségével, azaz hogy a legolcsóbb jeggyel szállnak fel, és nem visznek mást magukkal, mint egy szabvány szerint megfelelő táskát, amibe talán egy váltásruha befér. Az biztos, hogy ez izgalmas, kalandos, nem egyszer merész vállalkozás, de aki már próbálta, azt állítja, hogy óriási élmény. Nyilván ennek az utazási formának az egyik legnagyobb hátránya, hogy hely nem igazán akad a szuveníreknek, így a tapasztalatok, az átélt élmények jelentősége, súlya még inkább felértékelődik.

You have no rights to post comments