artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az érintettek maguk is sokat tehetnek azért, hogy megteremtsék a lehető legkedvezőbb feltételeket a várva-várt terhesség létrejöttéhez. Az erre vonatkozó tanácsokat az alábbiakban gyűjtöttük össze.

Növeljük a szexuális együttlétek gyakoriságát

Erre az esetre is igaz azonban az, hogy a kevesebb néha több, illetve hogy az időzítés is rendkívül fontos. A szakemberek azt javasolják, hogy a nő peteérésének várható időpontja előtt kb. legalább 4 nappal kezdve naponta vagy kétnaponta éljen házaséletet a gyermekre vágyó pár. Ezzel a gyakorisággal és időzítéssel a maximálisra növelhetjük a terhesség kialakulásának esélyét.

Kérdésed van? Tedd fel Dr. Erdei Edit, andrológus, urológusnak itt! >>

A szexuális együttlét alkalmával kerüljük a síkosító szerek használatát

A vizsgálatok eredményei arra utalnak, hogy nemcsak a síkosság növelésére kifejlesztett folyadékok és gélek csökkenthetik a spermiumok mozgásképességét, számát és működését, hanem például az emberi nyál is. Arról, hogy a különféle síkosító szerek közül melyik alkalmazható biztonsággal ilyen szempontból, az orvos tud felvilágosítást adni.

Sportoljunk!

A megfelelő intenzitású, rendszeres sportolás nemcsak a férfi meddőség, hanem az általános egészségi és erőnléti állapot szempontjából is rendkívül fontos. Lényeges azonban, hogy olyan mozgásformát válasszunk, mely nem károsítja a spermiumokat; ilyen szempontból kerülendők azok a sportok, melyek kapcsán a herék bármilyen mechanizmussal sérülhetnek, illetve azok szélsőséges hőmérsékleti viszonyoknak vannak kitéve. Legalább ugyanilyen fontos a sportolás közben viselt ruházat megválasztása is; a szoros nadrágok és sportmezek kerülendők. Ez utóbbi tanács nemcsak sportolás közben, hanem a mindennapi öltözködésben is szem előtt tartandó.

A teljes cikk itt olvasható! >>

Írta: Dr. Erdei Edit, urológus, andrológus
Forrás:
Intima.hu

You have no rights to post comments