artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Mi okozza a hűtlenséget? Hogyan akadályozhatnánk meg egy affért, mielőtt még belemászunk? Manapság sajnos Dunát lehetne rekeszteni a megcsalásról szóló történetekkel. Nemcsak a hírességek, a politikusok, a sportolók szerelmi sztorijai borzolják a kedélyeket - hanem a hozzánk közelálló emberek, családtagok, barátok, szomszédok hűtlenkedései is.

 

Hány embertől halljuk a kétségbeesett kijelentést: "Nem is sejtettem, hogy mi történik". Az elmúlt időszakban páran megkerestetek, hogy óóóó jajjjj, óóóóó jajjjjjj! Mit csináljak? Hogy csináljam? Hogyan tudom észre venni?

Nem tartom magam gurunak, sőt az egyik elvem soha ne ítélkezz!  Véleményem szerint valami oka tuti van, hogy tegyük, fel a férfi vagy a nő félre vacsorázik. Személy szerint terápiás rajzolásnak nevezem. Legalább a fejlesztő jellege maradjon meg. Na jó, viccet  félre és térjünk a lényegre!

Van egyáltalán bármilyen módszer, hogy elébe menjünk a történéseknek,észre lehet venni, ha félnünk kell? Jó pár ezzel kapcsolatos tanulmányt elolvastam, átolvastam, de tudjátok mire jutottam? Az a bizonyos női megérzés, na az nem  hazudik soha. Nekünk, Nőknek iszonyatos jó érzékünk van, viszont sajnálatos egyre inkább elfelejtjük használni!

Sajnos a mai világot figyelvefélelmeinknem megalapozatlanok. Nap mint nap látni ugyanis olyan, szép és összeillő párokat, akik kapcsolatukért küzdenek egy affért követően.

Tapasztalatok szerint a nők és a férfiak csaknem egyforma arányban csalják meg a párjukat. Még mielőtt Nő társaim megköveznének, vagy kisbetűvel írnák végig a nevem: Igen hölgyeim ez a nyers igazság mi is szeretjük néha a terápiás foglalkozást.  Viszont az igaz és elmondható, hogy észrelehet venni a jeleit annak, ha egy kapcsolat hamarosan hűtlenkedésbe "torkollik". 

Általában az történik, hogy a kapcsolatban élők közül az egyik fél nem azt kapja a partnerétől, amit vár. Elmaradt reményei először haraghoz, megbántódáshoz, nehezteléshez vezetnek, majd pedig ahhoz, hogy az ember igazságot szolgáltat saját magának azzal a felkiáltással: "jogom van hozzá, hogy boldoggá tegyem saját magamat!"

A terapeuták szerint a megcsalás nem annak a hibája, akit megcsalnak. Tisztességtelen rákenni azt, utolsó védekezésként. Azt azonban tudni kell, hogy - kivéve talán azokat a nagy nyilvánosság előtt élő hírességeket, akik szemmel láthatóan elvesztették önuralmukat - a legtöbb ember nem kezdettől fogva hűtlen természetű, hanem azzá válik a körülmények hatására.

Ezzel teljesen egyetértek! Szerintem nem úgy történik, hogy egyik reggel felébred Mr. vagy Mrs. és az mondja: Mától megcsalom a párom! Véleményem szerint ez egy érési folyamat. Lehet többször próbálta jelezni a párjának min kellene változtatni és süket fülekre talált.    

Tehát hogy is lehet megakadályozni a hűtlenséget, egy affért, mielőtt még elkezdődne? Hogy lehetünk biztosak abban, hogy valamelyikünk a kapcsolatban nem vágyik másra? Előre lehet látni a jelentős problémákat, mielőtt még felbukkanna a hűtlenség.

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Ha őszinték akarunk lenni magunkhoz: párkapcsolatunk az utolsó jelenleg a listán, azon dolgok között, amelyekkel törődni kell. Emlékszünk-e rá, hogy a kapcsolat kezdetén ez nem volt így?

Sőt, minden egyéb ráért, másodlagosnak tűnt ahhoz képest, hogy a párunkkal lehetünk, közös programokat csinálhatunk, babusgathatjuk őt. Mindent tudni akartunk róla, minden érdekes volt. Kihagytuk a csajos estéket, a haverokkal sörözést is, csak hogy együtt lehessünk. Látjuk-e a különbséget?

Mi van most? Ismét a sörözés és a lányokkal trécselés került előtérbe? Szabadidőnk jó részét inkább a Facebookon töltjük, mintsem a kedvesünkkel? Inkább beletemetkezünk egy jó olvasmányba, minthogy meghallgassuk, milyen napja volt? Itt kezdődnek a bajok...

Ugye, nagyon úgy tűnik, át kellene gondolni a fontossági sorrendet? Először is tartsunk önvizsgálatot: mi az oka annak, hogy a partnerünk az utolsó helyre került a listán? Mi a válasz? Szeretnénk-e, ha minden a régi és sokkal jobb lenne?

Amennyiben igen, olykor a kezdeti kis változtatások is megteszik első lépésnek. Például, ha lenémítjuk, kikapcsoljuk a telefonunkat a közös vacsora idejére. Hallgassuk meg figyelmesen a párunkat, beszéljük meg a napi történéseket, nevessünk rajta vagy vigasztaljuk meg a másikat. Hiszen régen is így volt, nem?

Bizonyos esetekben nagyobb változtatásra is szükség lehet. Ha a páros tagjai közül egyik állandóan utazgat a munkája miatt, a másik pedig otthon van, miután végez, és kénytelen folyamatosan másokkal tölteni szabadidejét, annak sincs jó vége. Némi átszervezés kell, vagy pedig az, hogy a fennmaradó szabadidőt valóban minőségi módon töltsük el kettesben, hogy kárpótoljuk magunkat a külön töltött időért.

Szokásos éves családi összejövetelek, baráti összeröffenések helyett is lehet olykor-olykor kettesben programot csinálni.

Az is megoldás, ha az egyik fél érzi, hogy kezd elhanyagolva lenni, és ezt kommunikálja a párja felé, még mielőtt valami történne - valaki mással. Mondjuk el azt is, mit szeretnénk a jelenlegi helyzet helyett. Hogyan tehetne azért valamit, hogy jobban érezzük magunkat.

Ha a partner megértően fogadja a dolgot, és észbe kap, máris nagy lépést tettünk a házasság, kapcsolat jobbá tétele, megmentése felé! Legyen minden este egy óránk arra, hogy leüljünk kettesben és kicsit beszélgessünk - tévé nélkül, persze.

2. Nem értünk már egyet semmivel

Észrevesszük, hogy különbözünk. Más a neveltetés, az élettapasztalatok, az érdeklődési kör: sajnos, amennyiben ez így van, a konfliktus szinte elkerülhetetlen. Ha az egyik fél csak rábólint azokra a dolgokra, amelyiket a másik akar, de valójában nem ilyesmire vágyik - kész a baj, mert túl sokáig nem tudja eljátszani, hogy mindezek a dolgok őt kielégítik, szórakoztatják. A végén feladja.

Ennek is vannak jelei. Váratlanul elhallgat: nem vitázik például többet azért, mert a vasárnapokat a kedvese anyjával kell eltölteniük. Kezdetben lehet, hogy kínált más alternatívákat: menjünk el egy moziba, menjünk biciklizni, stb. De miután süket fülekre talált, nem próbálkozik többet. Sajnos kevesen ismerik fel, hogy az elhallgatás annak a jele: párjuk neheztel, és elege van. 
Kompromisszumot kell találni, hogy mindkét fél jól érezze magát, nem megfelelő, ha csak az egyiket elégítik ki a napi programok!

Ne jelentsük ki mindenesetre, hogy "semmi sem fog megváltozni".Megpróbálni lehet, sőt, érdemes!

3. Nincs már szex

Sajnos sok esetben inkább a nő kezdi figyelmen kívül hagyni ezt - nem tulajdonítva annak nagy jelentőséget. Bár az elmúlt időszak alapján igenis kimondható jelentős mértékben megnőtt azon férfiak száma, akik súlyos migrénben szenvednek, és mintha folyamatos félhaton lennének. (Talán ez is megérne egy cikket, hogyan éli meg ezt a nő?) Ezek után aztán rengeteg olyan elintéznivaló akad, ami elsőbbséget élvez a szexszel szemben. Sok kapcsolat, házasság szenvedi meg ezt az időszakot, amiben persze az is benne van, hogy a fáradtság, a stressz utolsó helyre szorítja a vágyat.

Az a baj, ha a szex havi néhány alkalomra korlátozódik, és ellaposodik!  Én olvasatom szerint nevezzük háztartási szexnek! Az egyik fél mindezek miatt neheztel, sértődött és megbántódott. Amennyiben nem vágyunk egyáltalán a szexre, el kell gondolkodnunk, vajon miért. Különösen arra fordítsunk hangsúlyt, lelki gondok okozzák-e a dolgot.

A szex része az egészséges, szeretetteljes párkapcsolatnak. Ha hanyagoljuk, a másik fél könnyen azt érezheti, hogy nem szeretjük, és nem becsüljük már őt. Sokesetben az a gond, hogy nem érezzük magunkat már sem szexinek, sem kívánatosnak. Ilyen feltételek mellett valóban nehéz.

Ne felejtsünk el foglalkozni magunkkal, csinosítani magunkat, olyan elfoglaltságokat találni, amelyek energikusabbá tesznek! Ha tele vagyunk pozitív energiával, a vágy is felébred újra! Ha abban mindkét fél egyetért, hogy változtatni kell, legyen heti egy alkalom, amikor biztosan beiktatjuk a szexet az esténkbe! 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Nem érdekelnek a másik vágyai

Ha a szex terén ignoráljuk a partnerünk fantáziát, vágyait, igényeit, az szintén nem vezet sok jóra. Elhanyagoltnak, elutasítottnak érzi majd magát, és keres valaki mást, aki kielégíti azokat.

Intő jel lehet, ha az ember szex közben azt veszi észre, hogy rendszeresen másról fantáziál, és már csak ez segít neki élvezni a dolgot. Amennyiben nem sikerül megoldani a dolgot, vagy a partner elutasító a kéréssel szemben, és megpróbálni sem akarja másként csinálni a dolgokat, nemigen marad más megoldás, mint a szakítás.

A fentiek tükrében egyébként elmondhatjuk: ha úgy érezzük, már semmi okot nem látunk arra, hogy megmentsük, jobbá tegyük a kapcsolatot/házasságot, és fárasztónak tartjuk, hogy tegyünk érte: akkor bizony szakítani kell.

És mivel Nő vagyok, és nem tagadhatom meg önmagam Hölgyeim egy jó hír a végére. A megcsalás a péniszt is megtöri!

Íme egy jó ok, amiért egy férfinak nem érdemes csalnia a nejét - nemcsak a kapcsolatot törheti meg ugyanis, hanem kutatók szerint a férfiasságát is.

A hűtlenség nem csupán azért lehet fájdalmas, mert megbánhatjuk, vagy mert a feleség rájöhet, és onnantól nem egyszerű visszaállítani a páros tagjai között a bizalmat.

Sexual Medicine című lapban megjelent tanulmány szerint azoknak a férfiaknak, akik házasságon kívüli afférokba keverednek, nagyobb esélyük van a péniszük megtörésére is.

A Marylandi egyetem orvosai felfedezték, hogy vizsgálatnak alávetett pácienseik fele szenvedett el pénisz sérüléseket, és ezeket afférjaik során, 2010 és 2012 között szerezték be.

A tanulmányvezető és urológus kifejezetten ezeket a kalandokat okolja a pénisz roncsolódásokért. A magyarázat: "Számos férfi olyan szituációkban és helyeken bonyolódott a megcsalásba, ahol a kényelmetlenségek miatt sérülést szenvedhetett el."

Például: autó, lift, fürdőszobai alkalmatosságok, irodai bútorok. "Nemcsak a furcsa helyzetekkel, helyekkel van baj !  Az olykor esetlen, ügyetlen, de felfokozott izgalmi helyzetben nem igazán "urai" a péniszüknek és a sérülésektől sem tudják megvédeni."

Mindenképp előnyösebb, ha a férfi van felül az aktus során és jobban kontrollálni tudja mozgását, mert ha a nő, aki irányítja a mozgást, sokkal nagyobb az esélye a férfiasság sérülésének. Könnyen olyan szögbe kényszerülhet, amely miatt "megtörhet", megsérülhet.

"A pénisz roncsolódása még jellemzőbb a durva, "cowboy szexnél" - teszi hozzá az urológus. - Ha a nő van felül az aktus során, mozgását mindenképp érdemes irányítani, azzal, hogy a stabilizáljuk a medencéjét - fogjuk két oldalról -, nehogy lejjebb csússzon a kelleténél a "lovaglás" közben, mert legtöbbször ez vezet sérüléshez".

A legegyszerűbb azonban, ha egyáltalán eszünkbe sem jut a megcsalás...

Ps.: A megcsalás lehet jó? Olyankor lekerül az álarc és nem hazudunk magunknak és a kapcsolatunkban a párunknak? Kimerünk szállni, vagy maradunk társfüggők, vagy csak a pezsgés hiányzik?

You have no rights to post comments