artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. Az elmúlt hetekben beszéltünk a hibáztatásról, és arról is, hogy a másokat hibáztató ember hajlamos elfelejtkezni arról, hogy saját magán kívül, senki fölött nincs hatalma. Maga fölött viszont korlátlan hatalma van. Éppen ezért mindenki csak magán tud változtatni.

boiannacoachAzt is írtam, hogy nem áldozatoknak, és nem veszteseknek születtünk. Tudom, nagyon sokan kételkednek ebben, pedig számtalan bizonyíték van arra, hogy az ember csodálatos teremtménye a világnak. Gondoljanak bele, mennyi nagyszerű dolgot megalkottunk már mi emberek. Ráadásul tudunk segíteni egymásnak, vannak, akik gyógyítanak, vannak, akik tanítanak, vannak, akik nevelnek. Vannak, akik sok munkaórát, tudást és szorgalmat fektetnek abba, hogy másoknak jobb legyen az élete, valamilyen termék, vagy szolgáltatás által. Vég nélkül sorolhatnánk az ember nagyszerűségét igazoló tényeket, de most egy kissé meghökkentő gondolatmenettel igazolnám, hogy nem vagyunk vesztesek. Sőt! Győztesek vagyunk.

Amikor még kamaszokkal dolgoztam együtt sok volt a diákok között a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű. Mivel a szüleik nem tudták megtanítani nekik a bennünk lévő korlátlan lehetőségeket, hiszen sokszor ők maguk sem tudtak róla, vagy, ha igen, valószínűleg nem hittek benne, én vállaltam magamra ezt a feladatot. Minden esetben megtanítottam nekik néhány egyszerű dolgot, ami a hozzáállásuk intelligenciáját akarta fejleszteni.

Ezen a héten nézzük azt, amelyikben átgondolhatjuk, miért élünk itt a Földön. Én ezt rendkívül szórakoztatónak találom, még akkor is, ha meghökkentő. Furcsasága ellenére már évtizedek óta elmondom mindenkinek, akivel az élet nagy dolgairól beszélgetünk, és coachként is gyakran használom. Természetesen ez is egy könyvben van leírva, amit sok éve olvastam, de még ma is tisztán él bennem. (Maria Sorel: Teljesebb élet - agykontrollal. Agykontroll Kft., 1994).

Az írónő szerint azért élünk itt a Földön, mert valamikor startvonalhoz álltunk, és félmilliárd spermium közül mi értünk célba elsőként. Gondolják csak meg, életünk legnagyobb kihívásán már spermaként átestünk. Valószínűleg soha többé nem kerülünk olyan helyzetbe, ahol ötszázmillió versenyző közül nekünk kell győzni. Tényleg bajnokok vagyunk. Győztesek. Mi, akik élünk, mindannyian. Mi ehhez képest a mindennapi élet kihívása? Semmiség. Nem gondolják?

Hiszen életünk legnagyobb versenyén, már születésünk előtt átestünk, ha nem győzelemre születnénk, meg se születnénk.

Akinek inkább egy coach támogatására lenne szüksége, bővebb információt talál IDE kattintva. Keressen bátran az alábbi elérhetőségeken: telefonon a 06 30 240-0007-es számon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, a www.boianna.hu weboldalamon vagy személyesen Berettyóújfaluban, a Kálvin tér 8. szám alatti irodámban, előre egyeztetett időpontban.

Fotó: pixabay.com

You have no rights to post comments