artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet. Azt ígértem az elmúlt héten, hogy a következő alakalommal leírok majd egy-két olyan technikát, módszert, amivel meg lehet akadályozni, hogy visszacsússzunk a kilátástalanság és a negatív gondolkodás kerékvágásába.

A képzéseinken nagyon sokat foglalkozunk az elfogadás áldásos hatásaival. Mert amíg ezen a küszöbön nem lépünk át, addig nem lehet senkinek segíteni. Aki nem fogadja el azt, ami van, hasonló ahhoz az utashoz, aki úgy akar jegyet vásárolni vagy útvonalat tervezni, hogy nincs tisztában azzal, honnan akar indulni. Mert egészen más lesz az útvonal, ha Berettyóújfaluból akarok elmenni Budapestre, mintha Zalaegerszegről akarnék elmenni Budapestig. Erre később visszakanyarodhatunk majd, mert megérne egy-két hetet foglalkozni vele.

Most azonban térjünk vissza a technikához, és vele együtt a kérdésekhez. Mit érzek most? Dühöt? Haragot? Tehetetlenséget? Félelmet? Vagy kíváncsiságot? Járjunk utána mi ez az érzés! Hiszen csak pár perc odafigyelést igényel. Ha tudom, mit érzek, jöhet a következő kérdés: „Mi lehet ennek az oka?” Talán beszéltem valakivel, akiben ugyanez az érzelem volt? Vagy olyan filmet láttam, olyan könyvet olvastam, esetleg olyan híreket hallottam, amik okozhatták ezt az érzelmet, amit érzek?

Ha arra jövök rá ezen az öncoachingon, hogy az érzésemnek az oka nem környezeti hatás hanem valamilyen életemhez kapcsolódó probléma, akkor neki kell kezdeni megoldani a problémát.

Szinte hallom az ellenvetéseket arról, hogy „tudom én, a munkahelyemmel van problémám, vagy a házasságommal, vagy bármi mással, de nem lehet változtatni rajta. Egyszerűen nincs más választásom.” Pedig mindig van választás, hiszen az is választás, ha nem választok mást, és el se fogadom, ami van. A coachingokon a coach abban támogatja ilyenkor a kérdéseivel, módszereivel az ügyfelet, hogy az ügyfél minél több lehetőséget soroljon fel, mert ezzel bővül a látóköre, és új nézőpontokból, már a helyzet sem szorongatja annyira.

Egyébként a Lelkünk tudja, hogy mindig van választásunk, és ha a negatív érzelmekkel nem tud rávenni bennünket arra, hogy jobban bánjunk magunkkal, akkor előveszi a többi lehetőséget. Jönnek a kisebb, nagyobb kellemetlenségek, esetleg egészségügyi, kapcsolati, munkahelyi problémák, egészen addig, amíg szembe nem nézünk azzal, amin a saját érdekünkben változtatnunk kéne.

boiannacoachEgy közmondás szerint „Azt nem tudjuk megakadályozni, hogy a szomorúság madarai repkedjenek körülöttünk, de azt igen, hogy fészket rakjanak a fejünkre.” Gondoljanak arra, amíg kicsi egy fa, addig két ujjal ki tudjuk húzni gyökerestől a földből, de minél nagyobbra nő, annál nehezebben boldogulunk vele. Szerintem nem jó halogatni a problémáink megoldását, nem jó megengedni, hogy a szomorúság madarai fészket rakjanak a fejükre!

Jusson eszükbe a képen látható varjúról, hogy kár károgni, mert fele annyi energiával megfontoltan, átgondoltan, lépésről lépésre cselekedhetünk is helyette.

Akinek inkább egy coach támogatására lenne szüksége, bővebb információt talál IDE kattintva. Keressen bátran az alábbi elérhetőségeken: telefonon a 06 30 240-0007-es számon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy személyesen Berettyóújfaluban, a Kálvin tér 8. szám alatti irodámban, előre egyeztetett időpontban.

 

Kép forrása: https://pixabay.com/hu/photos/varj%C3%BA-varj%C3%BAf%C3%A9l%C3%A9k-madarak-raj-4322950/

You have no rights to post comments