artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Coachként örömmel osztok meg ebben a rovatban is néhány coachingban használt kérdést, módszert, képzési anyagot, megfigyelést, tapasztalást, hogy több legyen köztünk a kedvesség és a szeretet.

boiannacoach

A munkámból kifolyólag gyakran adódik alkalmam arra, hogy megfigyeljem mi a hasonlóság és mi a különbség a boldog és a kevésbé boldog, a sikeres, és a kevésbé sikeres, a békés és a békétlen, az elégedett, és az elégedetlen, a bizalommal teli és a bizalmatlan emberek között. Tudósok kutatják, bölcsek gondolkodnak rajta, tanítók tanítják. Sok könyv, kutatás, iskola, szakma, módszer és tanítás is foglalkozik ezzel a témakörrel. Ha az élethelyzeteket nézzük, összességében nincs a két csoport között túl sok különbség, hiszen buktatók, nehézségek, problémák, konfliktusok, krízisek mindkét csoportnak jutnak bőven. Ahogy jó dolgok is történnek mind a két oldalon. Találtam viszont olyan különbségeket, amiket érdemes lehet átgondolni.

Kezdjük az egyik legalapvetőbb dologgal. Nézzük meg, melyik csoport mire figyel.

A boldog, sikeres, békés, elégedett, és bizalommal teli emberek, megtanulták őrizni a jól-létüket, mert szeretnek jól lenni. Bár ugyanolyan élethelyzeteket élnek meg, mint mások, nagyon gondosan megválasztják, hogy mire figyeljenek. Rendszeresen olyan dolgokra fókuszálnak, ami örömmel tölti el őket. Arra figyelnek, ami boldoggá teszi őket, ezáltal nagyon magas, erőforrás-gazdag állapotban élik az életüket. Igaz az ő életükben is sok olyan dolog van, aminek nem tudnak örülni, de ezekről elterelik a figyelmüket addig, amíg nem áll módjukban változtatni a kialakult helyzeten, és olyan dolgokra koncentrálnak inkább, ami örömmel és hálával tölti meg a szívüket. Elfogadják azt ami van, nem harcolnak ellene.

Ezzel szemben egy normális, hétköznapi ember odafigyel arra is, amit nem szeret az életében, és megpróbálja azt minden erejével megváltoztatni. Nem fogadja el a rosszat, hiszen mindannyian megtanultuk, hogy küzdeni kell ellene.

Csak amíg a rosszra figyelünk, rossz dolgokkal töltjük meg a napjaikat. Akik a jóra figyelnek, jó dolgokkal töltik ki a napjaikat. Olyanokkal, amikért hálát adhatnak, aminek örülhetnek. Ami megtölti a szívüket békével és szeretettel. Akinek a szíve tele van békével, szeretettel és hálával, és egész nap arra figyel, hogy olyan dolgoknak szenteljen figyelmet, amik békéssé, hálássá és örömtelivé teszik, annak nemcsak könnyű boldognak lenni, hanem képtelenség boldogtalannak lenni. Aki egész nap a bajaival foglalkozik, aki állandóan arra figyel, hogy az életében lévő kellemetlen, nehéz dolgokat kijavítsa és megváltoztassa, annak nagyon nehéz lehet boldognak lenni és szinte biztos, hogy boldogtalanul telnek a napjai.

Összegezve, akik jó dolgokon gondolkodnak, jól érzik magukat, és boldogok, akik rossz dolgokon gondolkodnak, rosszul érzik magukat, és boldogtalanok. Ez az egyik oka annak, ami miatt napok hetek hónapok évek alatt a jóra figyelő ember élete tele lesz jóval, a rosszra figyelő ember élete meg tele lesz rosszal.

A következő héten olyan módszereket mutatok majd be, amelyek segíthetnek az átállásban.

Akinek inkább egy coach támogatására lenne szüksége, bővebb információt talál IDE kattintva. Keressen bátran az alábbi elérhetőségeken: telefonon a 06 30 240 0007 -es számon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy személyesen Berettyóújfaluban, a Kálvin tér 8. szám alatti irodámban, előre egyeztetett időpontban.

You have no rights to post comments