artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Tépe Község Önkormányzata immár tizedik alkalommal rendezte meg a Tépei Falunapot és Elszármazottak Találkozóját. Ez évben is színes programokkal és szórakozási lehetőségekkel várták a rendezvényre kilátogatókat. 10 órakor vette kezdetét a Tépe Íze Főzőverseny, melyre ez évben 15 csapat jelentkezett. A zsűri elnöke Fehér Gábor chef és mesterszakács volt, aki minden csapatot személyesen megláttatott és helyben kóstolta meg az elkészült finomságokat.

Eközben a Közösségi Házban kezdetét vette a Településről Elszármazottak Találkozója, ahol Balogh András polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd fotó-prezentációval mutatta be a településen megvalósult fejlesztéseket. A tornateremben „Szülőfalum Te Egyetlen Te Drága” címmel régi falusi képekből fotókiállítás volt megtekinthető az Ifj. Szénási László által összegyűjtött képekből.

Tizenegy órakor az EZIS zenekar nyitotta meg a rendezvény szabadtéri színpadát, majd 12 órakor vette kezdetét az ebéd.  Tépe Község Önkormányzata minden érdeklődőt szeretettel várt egy tál ételre a Közösségi Házba.

A Tépe Íze Főzőverseny eredményhirdetésre délután egy órakor került sor. Minden résztvevő csapat emléklapban és ajándékcsomagban részesült.

I. helyezést érte el Derecske csapata,

II. helyezett Nagy Albert és csapata,

III. helyezett a Butykok csapata lett.

tepefalunap02

Ezek után a Magyarbikali gyerekzenekar műsora következett, akik a község testvértelepüléséről Erdélyből érkeztek. Kezdetben egyházi témájú, majd könnyűzenével szórakoztatták a résztvevőket. 15 órától a Derecskei Szivárvány Hagyományőrző Egyesület és a Kikelet Néptáncegyüttes műsora volt látható. 15:30-kor vette kezdetét a község újdonsült fejlesztésének átadása.

Tépe Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében meghirdetett „Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása – 2021" című alprogram pályázati kiíráson vissza nem térítendő támogatást nyert.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő úr, Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlés elnöke, Iklódiné Szilágyi Katalin a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Derecskei Járási Hivatal hivatalvezető asszonya, Bordán Szabolcs Derecske Város polgármestere.

Az ünnepélyes szalagvágást követően beszédet mondott Balogh András polgármester úr, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő úr, Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közgyűlés elnöke.

Nyugdíjba vonulásuk alkalmából elismerésben részesültek a község azon polgárai akik a helyi élet szervezésében fontos szerepet töltöttek be.

Mindezek után következtek az est fellépői, többek közt a Soulwave volt látható, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával.

 

Tisztelettel: Balogh András

polgármester

You have no rights to post comments