artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. október 21. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Sült oldalas hagymás tört burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (500 Ft):

Tiramisu

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gyümölcsleves

Tejfölös szelet tésztával

Heti "B" menü:

Zöldborsóleves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ

Kép: Tomster Design

, Képzeletbeli Kálmán élete gondtalan, a jól fizető állása szerencsére továbbra is megvan, a hitelét azóta is rendben fizeti, s továbbra is büszke a magyar fizetőeszközre
 – Kálmán azonban szégyellős, hiába kértük, eddig nem engedett bepillantást a családi kasszába. Most viszont kénytelen színt vallani, mivel úgy érzi, már megtették helyette.
 
Nyugodt estének indult. Kálmán ült a televízió előtt, váltogatta a csatornákat, éppen azon tűnődött, szippantson-e magába csipetnyi kultúrát (vajon kit hív párbajra VV Seherezádé?).
 
Aztán történt valami. Elhangzott egy mondat a tévében, Kálmán pedig egyből magára ismert. Csak azt kérdezte magában: miért? Miért kell az ő jólétét firtatni? Kinek fáj ez? Talán nem tisztességesen kereste meg azt a pénzt?
 
A mondat így hangzott: 47 ezer forintból ma jól meg lehet élni Magyarországon.
 
Kálmánt leforrázták. Honnan tudják, hogy az ő gondtalan élete mennyibe kerül? Talán valaki figyeli?
 
Már mindegy, akkor lássuk a részleteket – felelte Képzeletbeli Kálmán, amikor arra kértük, avasson be minket néhány részletbe, mire is lehet elkölteni ezt a tetemes összeget.
 
„Először is: általában tényleg ennyiből élünk – folytatta Kálmán -, ám a január (s várhatóan a februárban sem lesz másképpen) szokatlanul enyhe volt, így a fűtésre sem kell annyit költeni, tudtunk valamicskét spórolni is. A gyerek is azt mondta, vegyünk vissza a gázból, fűtenek rá eleget az iskolában.”
 
„Na igen, hiába vagyok tökéletesen elégedett az eddigi életemmel, azért nekem is vannak álmaim – szeretnék például médiasztár lenni! Ezért is voltam múltkor vásárolni a közeli szupermarketben, vettem néhány üveg jófajta whisky-t; egy-két pohár erőgyűjtés után talán el is indulok otthonról, tudják, a takarékszövetkezet itt van a közelben.”
 
„Mit üzenek azoknak, akik nem tudnak megélni 47 ezer forintból? Nem kell repülővel ide-oda utazgatni, kérem szépen. Tavaly Egyiptomban voltunk az asszonnyal, idén nem megyünk sehova – a mostani helyzetnél egyébként nem is kívánhatnék jobbat; egyszerű ez, ha nincs mivel repülni, nincs kísértés. Ilyen szempontból a budapesti jövő is jóval kecsegtet, ahogy hallom, hamarosan BKV-jegyre sem kell feleslegesen költeni.”