artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. október 16. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldségleves

Csirkerizottó

Heti "B" menü:

Paradicsomleves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ

Szomorú nap virradt a Tankcsapda rajongókra hétfőn: Molnár Levente, ismertebb nevén Cseresznye bejelentette, hogy 19 év után távozik a zenekarból, ami így gitáros nélkül maradt. 

 
Az első gondolatom: ez egy rossz vicc. Hogy lehet valami ilyen fajsúlyosat így közölni? A honlap egyszer csak lecsupaszodott egyetlen fekete-fehér oldalra, ahol a hivatalos közlemény olvasható, mindenféle ködös magyarázattal. Valószínűleg nem mostanában derül ki, hogy pontosan mi történt a tagok között, az viszont tény, hogy ennek a folyamatnak (mert nyílván nem egyik napról a másikra született meg a döntés) semmi nyoma nem látszott, sem a nyilatkozatokban, sem a koncerteken. E sorok írójának alig egy hónapja volt alkalma Lukács Lacival személyesen is beszélni, ahol az énekes-szövegíró állította, hogy reményei szerint 60 évesen zenélni fognak – úgy tűnik, ebben a kérdésben mégsem volt egyetértés a csapaton belül. Persze sok „megbízható forrás” szerint a válás már régóta a levegőben volt, de a többséget váratlanul érte a bejelentés. A sok rosszindulatú pletyka már be is indult, amikkel jobb nem törődni, hiszen ezek csak spekulációk. Mindenesetre kijárt volna Cseresznyének egy igazi búcsúkoncert, nem csak utólag ráfogni, hogy december 29-én láthattuk utoljára színpadon. 
Persze így egy-két nap távlatából már nem tűnik olyan kilátástalannak a helyzet. A tankok nélküle is mennek tovább, a gépezet nem áll le. Ki tudja, talán jót is tesz a vérfrissítés a zenekarnak. Arról lehet vitatkozni, hogy kinek a régebbi, kinek az újabb számok tetszenek, az viszont elég árulkodó, hogy az év végi, debreceni koncertjükön mindössze egyetlen számot játszottak a legutóbbi albumokról. 
Közhely, de ezek után nem lesz ugyanolyan a Tankcsapda – azt, hogy jobb vagy rosszabb, még korai megítélni, de az esélyt meg kell adni az új gitárosnak is. Én mindenesetre bizakodom, hiszen rengeteg tagcserét túlélt már a csapat, voltak már sokkal nagyobb bajban, ezt a helyzetet is megoldják. Hiszen mind tudjuk: a show-nak folytatódnia kell. Cseresznyének pedig a továbbiakhoz minden jót, én tényleg köszönök mindent!