artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

My message for Day 2

Kép és szöveg: Kocsis Csaba

Futball(b)irodalom című rendezvény nyitónapjára került sor a nagyrábéi művelődési házban július 15-én a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat támogatásának köszönhetően. A kiállítás augusztus 30-ig megtekinthető!
 
A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a .
 

A Berettyóújfalui Sport Egyesület jubileumi kiállítását a nagy múltú csapat jelenlegi elnöke, Nagy László nyitotta meg, aki örült a lehetőségnek, hogy a Bihari Múzeum időszaki kiállítása más településen is bemutatásra került. A megjelenteket az írók nevében Kukorelly Endre köszöntötte, aki elmondta, hogy a Magyar Íróválogatott a kortárs magyar irodalmi élet sportkedvelő írótagjainak futballcsapata 1993-ban alakult, azzal a céllal, hogy összekapcsolja a sport és irodalomszerető embereket. Eleinte csupán csak alkalmanként játszottak együtt, de mára már szervezett formát öltött ez a sporttevékenység.

Ezt követően Farkas Zsolt, Zeke Gyula, Kocsis Csaba, Berka Attila és Kukorelly Endre olvasott fel írásaiból. A megnyitót követően a futballpályán folytatódott a program, ahol a helyi Petőfi SE és a BUSE mérte össze tudását egy baráti találkozón, amely a vendégek 3:1-es sikerével zárult. Az Íróválogatott és a Bihari „öregfiúk” kispályás mérkőzés pedig a tollforgatók 6:5-ös győzelmét hozta.

You have no rights to post comments