artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Négy év után újra diákolimpiai sportág a sportmászás és 2020-ban a Tokiói olimpia egyik újonc sportága lehet. - Szarka István tanár, edző beszámolója

 

 

 

A sportág népszerűségének növekedését bizonyítja, hogy a 2016. február 20-án megrendezett versenyen több mint 300 résztvevővel, kategóriánként és nemenként húsz-harmincfős indulóval kellett számolnia a döntő rendezőinek. A kitűnő szervezésnek és az útépítők leleményességének köszönhetően igazi mászó ünnep volt a rendezvény, ahol profik és kevésbé profik egyaránt élményszerűen részesülhettek a függőleges világ különleges kihívásaiban.

A berettyóújfalui sportmászást a Városi Döntő legjobbjai, a Széchenyi István Tagintézmény és a József Attila Általános Iskola 14 tanulója képviselhette. A két selejtező út teljesítése után a Széchenyi István Tagintézmény hat versenyzője jutott a döntőbe, ahol kitűnő mászást produkálva a II. korcsoportos Molnár Tamás ezüstérmet szerzett. Szintén ebben a kategóriában Buti Bence ötödik, Simon Máté hatodik, Fráter Janka pedig hetedik helyezést ért el.

Figyelemre méltó teljesítmény nyújtott a III. korcsoportban negyedik helyezést elért Fráter Iván, és a IV. korcsoportos Horváth Szabolcs is, aki hetedik helyezéssel zárhatta a versenynapot. Gratulálunk, s köszönjük a szülők segítségét, akik személygépkocsikkal utaztatták a résztvevőket a verseny színhelyére.

You have no rights to post comments