A Diószegi Kis István Református Általános Iskola történetének első gasztronómiai díjátadására került sor a TEREMTÉS hetének záró rendezvényén.
Az aranyfakanál vándordíj megszerzéséért kilenc bográcsban készültek a finomabbnál finomabb ételek: bio alapanyagokból összeállított slambuc, ízletes töltött káposzta, tarhonyás lecsó...stb., amely a szülők példaértékű összefogásával valósulhatott meg. A neves zsűri tagjai: Csorba György a Móló Panzió és a Bella Costa étterem vezetője, Kari Sándorné a Szivárvány Református Óvoda vezetője, Oláhné Szabó Magdolna az I.számú Kisvendéglő vezetője. Munkájukat igencsak megnehezítette az inyenc ételek értékelése, a díjat végül a 4. osztályos szülői közösség nagyon ízletes őzpörköltje nyerte.
Az egész héten át tartó programsorozat a teremtett világ védelme köré szerveződött. Különböző természetvédelmi totók, előadások, kézműves foglalkozások, versenyek színesítették az egész hetet. Iskolánkba látogatott a Református Szeretet Szolgálat lelkész igazgatója, Balogh Barnabás, aki bemutatta a szervezet sokrétű munkáját, bel-és külföldi áldozatkész tevékenységét.
Örömünkre szolgált, hogy az egész héten át tartó programsorozatunk alkalmával a diákok is megtanulhatták értékelni, tisztelni és védeni mindazt, amit Istentől kaptunk.