artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. december 1. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Karfiolleves

Magyaróvári sertésszelet bulgurral, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Vaníliakrémes palacsinta gyümölcsöntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gyümölcsleves

Hortobágyi húsos palacsinta

Heti "B" menü:

Köménymagleves

Toroskáposzta

HETI MENÜ

A Széchenyi István Tagiskola 2012. szeptember 24-én tartotta megemlékezését az iskola fennállásának 50. évfordulója alkalmából.

 
 
 
50 év! 50 tanév! 50 éves iskolánk!
 
Hány diák nevelkedett falaidon belül, s játszott az udvarodon, s ballagott el innen tovább magasabb iskolába! Megjósolni is nehéz! Az évek, majd évtizedek teltek, s napjainkra a diákból felnőtt, szülő, nagyszülő lett, aki már gyermekét, unokáját vezeti be egykori iskolájába.1962. szeptember 1-jén volt az első tanévnyitó az akkor 3. Sz. Általános Iskolában. Ez idő tájt Berettyóújfaluban ez az épület modern iskolának számított, a község büszkesége volt. 
 
Az alakuló tantestület tagjai közül megtisztelte ünnepségünket: Papp Dezső igazgató úr, Gosztonyi Istvánné tanítónő, Szőke Júlia tanárnő, Vékony Vincéné tanítónő és Szabó Jánosné tanítónő is. Az iskolai születésnapon résztvevő nyugdíjasaink és azok, akik ezen a napon már nem lehettek itt indították el az iskola szellemiségét a 60-as, 70-es, 80-as, 90-es évek kihívásainak megfelelően.
 
A 70-es, 80-as években volt iskolánkban a legmagasabb tanulói létszám. 3 párhuzamos osztály működött ekkor. A vonzó napközi, az élénk zenei élet, a néptánc oktatása, a vándortáborok, a sport és egyéb szakköri tevékenység és az ezekhez kapcsolódó sikerek fémjelezték az intézményben folyó színvonalas munkát. A tantestületre mindig jellemző volt, hogy az alapító tagok által kialakított szellemi örökséget nagy lelkesedéssel és tenni akarással folytatták és folytatják napjainkban is.
 
A megjelentek is tükrözik, hogy az iskola falai közül generációk nőttek ki, ma már az első tanítványok unokáit tanítjuk. Iskolánkba fektetett nagyszülői, szülői bizalom biztosítja az egyre növekvő tanulói létszámot. A rendszerváltás az iskolai gyermekszervezetekre is hatással volt, az úttörőcsapat megszűnése után az alsósok szabadidős tevékenységét a Cimborák Gyermekszervezete, a felső tagozatosok önkormányzati tevékenységét pedig a DÖK irányítja. Az Új Iskola Alapítvány is hozzájárul a nevelési-oktatási színvonal emeléséhez azáltal, hogy anyagi erejéhez mérten támogatja a gyermekek versenyeztetését. Az úttörőtáborokat sportmászó és természetjáró táborok váltották fel, s évről évre élményekkel gazdagítják kicsinyeinket az erdei iskolák.
 
1996-ban Széchenyi István nevét vette fel az iskola. 2007-től a József Attila Általános Iskola EPSZ tagintézményeként működünk. A felújítási munkálatok közül legjelentősebb és életünkben a legnagyobb pozitív változást hozta a 2010-es felújítás, amely a Berettyóújfalui Önkormányzat sikeres pályázata és segítsége révén UNIÓS támogatással valósulhatott meg. Ez által vált iskolánk XXI. századi iskolává. Az iskola történetében a mindenkori pedagógusok munkáját – a felnövekvő gyermekek számára példaértékű pedagógusi magatartás, hagyományápolás, nyitottság az újszerű módszertani kihívásokra, élményt nyújtó programszervező tevékenység, törhetetlen pedagógusi hitvallás – meghatározta és meghatározza lt a mindenkori igazgató személyisége. 
 
Papp Dezső igazgató úr irányítása alatt kezdődött meg az első tanév. Makai Mihály igazgató úr nevéhez kapcsolódik a pezsgő kulturális tevékenység megszervezése. Őt követte Nagy Imre igazgató úr, aki a rendszerváltás idején látta el a könnyűnek nem mondható vezetői feladatot. Jelenleg Berzáné Rákosi Márta tagintézmény-vezető asszony szervezi a Széchenyi István tagiskola mindennapi tevékenységét. A valamikori diák, jelenlegi igazgató a következő jókívánságokat intézte iskolája felé:
 
„Érj még, virulj, légy fénylő, tiszta, nagy,
Köved közt lüktessen az ifju élet,
Ezer meleg szív, ezer büszke agy,
Nemes tanárok, sok nemes tanítvány
Hírét növeljék e tisztes falak –„            
 
a Széchenyi István Tagiskola
tantestülete