artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. december 7. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Húsleves

Fehérboros-rozmaringos csirkecomb bulgurral, káposzta salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Lencsefőzelék fokhagymás sült tarjával

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás palacsinta erdei gyümölcs öntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az Arany János Gimnázium végzős diákjai életében elérkezett a szalagtűző napja, amelyet november 26-án tartottak meg  rendhagyó módon, a berettyószentmártoni Pálfi István Rendezvénycsarnokban.

A nagy eseményt megelőző napokban már mindenki lázban égett, a főpróba és az e körüli teendők még inkább fokozták az izgalmakat.
Megérkezésünket követően sor került a fotózásra ünnepi öltözetben és táncruhában egyaránt, valamint lehetőségünk nyílt az egyéni és a baráti képek elkészíttetésére is. Az eközben összegyűlt vendégek számára az épület kapui pontban három órakor nyíltak meg, így üdvözölhettük a meghívott családtagjainkat, barátainkat, akik gratuláltak nekünk a fontos esemény alkalmából.
A műsort a négykor megkezdődő bevonulásunk indította el. Miután mindenki fölállt a szalagtűzéshez, meghallgattuk a Himnuszt, ezt követően Dr. Tikászné Dr. Gosztonyi Ildikó igazgatóhelyettes asszony megtartotta nyitóbeszédét, majd Rudyard Kipling: Ha című verse hangzott el. Ezután a hagyományokhoz híven az iskolavezetés, az osztályfőnökök, majd a diákok kapták meg a szalagjaikat. A ceremónia után a táncok bemutatása következett, amit a hagyományossá vált keringővel nyitottak meg, majd a zárás keretében a diákok felkérhették szüleiket az össztáncban. 
Úgy gondolom, jól éreztünk magunkat életünk egyik legfontosabb eseményén, de a java még csak ezután következik, hiszen kevesebb, mint egy félév múlva vár ránk az érettségi, mint első nagy próbatétel, amihez mindenkinek eredményes felkészülést és sok sikert kívánok.
 
Máté Dorina 13. A
 

You have no rights to post comments