artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. október 21. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Sült oldalas hagymás tört burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (500 Ft):

Tiramisu

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gyümölcsleves

Tejfölös szelet tésztával

Heti "B" menü:

Zöldborsóleves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ

A Karácsonyi Vásár már szinte hagyománynak számít az Arany János Gimnázium életében.

 
 
 
Idén, 2011-ben a 11/d osztálynak jutott az a megtisztelő feladat, hogy megszervezze és kivitelezze ezt. Már hetekkel ezelőtt elkezdünk készülődni, hogy minden rendben alakuljon, s idejében megkezdődhessen a vásár, melyet mindenki nagy izgalommal várt. Plakátokat készítettük, hogy felkeltsük a tanulók figyelmét, hogy minél több diák vehesse ki részét a eseményben.

A vásár az utolsó tanítási napon december 21-én (szerdán) 8 órakor kezdődött az iskola aulájában. Ekkor minden csapatnak el kellett foglalnia a saját standját, melyek eltérően néztek ki, hiszen mindenki másban tehetséges. A csapatok kialakíthatták saját kis közegüket, amit a tetszésüknek, stílusuknak megfelelően berendezhettek. Mindegyik standnak megvolt a maga hangulata, érdekessége.
A vásár lényege tulajdonképpen az volt, hogy a résztvevő tagok saját készítésű, egyedi termékeiket árulhatták, szolgáltatásokat nyújthattak. Az eseményen összesen 18 csapat vett részt. Ez ideális létszám volt a megrendezéshez és emellé párosult az óriási választék, melyből mindenki kedvére válogatott. A csapatok kaptak egy sorszámot, mellyel megjelöltük az adott standot, így könnyebb volt a későbbi adminisztrációs munka és a tájékozódás is. Az  áruk között találkozhattunk: szépen csomagolt mézeskaláccsal, karácsonyfa díszekkel, üvegfestékes díszekkel, ajtódíszekkel, kézzel készített telefontartókkal, karácsonyi gyertyákkal, képeslapokkal, ajándéktárgyakkal sőt még különböző gravírozott figurákkal is. 
Nekünk szervezőknek az volt a feladatunk, hogy ezt a napot akadálymentesen megszervezzük, a csapatok rendelkezésére álljunk bármiben, könnyebbé téve dolgukat. A vásár leginkább szünetekben zajlott, hiszen ekkor a tanárok és diákok megvehették a termékeket, igénybe vehették a szolgáltatásokat.
Véleményem szerint mindenki eredményesen, maximálisan teljesített az idei évben is, úgy gondolom,  nem volt olyan csapat, amely ne termelt volna profitot, de még ha nem is lett haszon, az élmény megmarad.
E kedvező program barátságos légkörben zajlott le. A vásárt karácsonyi zenék kísérték végig, emellett a diákoknak és tanároknak lehetőségük nyílt a karácsonyi mesenézésre a szünetekben. Ez a nap egy olyan nap volt, ahol mindenki  egy nagy család tagjaként, békében, szeretetben és boldogságban lehetett együtt 
A nap végén a csapatok standjait a tanári kar zsűrizte, és kiválasztották a „legszebb és legötletesebb standot”, melyeket díjjal jutalmaztak. Ezután az osztályok által készített „Betlehemes házikókat” és”Dohányzás mentes világnapról készült rajzokat is díjazták.
Remélem jövőre is megrendezésre fog kerülni a karácsonyi vásár és ha nem is mi fogjuk megszervezni, mindenkinek bátran ajánlom, hogy vegyenek részt ezen a nagyszerű eseményen. Úgy gondolom, ezek az események színesebbé teszik a tanulók, illetve az iskola életét. A lehetőségeket kihasználva a szürke hétköznapokban belecsempészhettünk egy kis vidámságot.
A szervezők lelkes és kitartó munkájával, a diákok együttműködésével, és osztályfőnökünk segítségével sikerült egy kis „elő karácsonyt” varázsolnunk az iskola életébe.
 
Cser Dóra, 11. d osztályos tanuló