artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. december 7. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tejfölös zöldbableves

Búbos csirkemell karika burgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Gesztenyés-meggyes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Meggymártás pirított darával, párolt szelettel

Heti "B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ

A tanévnyitó istentiszteletére 2012.09.02-án került sor a református templomban. A népes gyülekezetet Nagy Zsolt, a bihari egyházmegye esperese köszöntötte, aki igehirdetésében az imádkozás jelentőségét hangsúlyozta.

 

 

 

Istenre figyelve, és hozzá fohászkodva élhetünk igazán áldásos tanévet. Az egyházi intézmények elsőrendű feladata az oktatás mellett, a keresztyén értékrend megjelenítése, a fegyelem és a rend megtartása, amely a Diószegi Kis István Református Általános Iskolát is jellemzi.

Az istentisztelet után Kiss Anikó 3., Boros Eszter, Varga Vivien 5. osztályos tanulók verse következett, majd László Vilmos Csongor  igazgató úr vette át a szót, aki hangsúlyozta, hogy az  iskola szerves része kell legyen az egyháznak, gyülekezetnek, mert ahol templom és iskola együtt él, ott a gyülekezet élete hosszútávon is virágzásnak indul. Az iskola tehát az egyház megmaradásának, megújulásának egyik fő záloga. A keresztyén iskolákra igen nagy feladat hárul a jövő építésében, mert az iskolán keresztül olyan társadalmi rétegeket is el tud érni az egyház, mint a legfiatalabbakat, gyermekeket és azok szüleit, a holnap Magyarországát, akik számára többé már nem lesz idegen a templom.

Az elődök akarata kötelezi az intézményt a tisztes helytállásra, beteljesítve akaratukat, miszerint Berettyóújfalu szívében a templom és az iskola legyen a főütőér és innen kiindulva a krisztusi tanítás hassa át a település egészét és az itt élők lelkét.

Az iskola iránt az érdeklődés felfokozott, ebben a tanévben két első osztály indul. Az intézménybe jelentkezők közül csak azok nyertek felvételt, akik elkötelezettek a keresztyéni értékrend mellett. Így sajnos jó néhány jelentkező tanulót nem vettünk föl. Elkötelezettek vagyunk a minőségi oktatás és nevelés mellett.

Igazgató úr köszönetet mondott mindazoknak, akik szívügyüknek tartották és lehetőségük volt, hogy segítsék az új tanév elindulását, majd megnyitotta a 2012­/13-as tanévet.

Dan Írisz
Diószegi Kis István Református Általános Iskola