artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Fotók: Balázs-Balogh Attila

A továbbtanulás előtt álló nyolcadikosok és szüleik november 12-én és 13-án egy egész délelőttöt tölthettek a Berettyóújfalui SzC Arany János Gimnáziumában, Egészségügyi és Közgazdasági Szakgimnáziumában. KÉPGALÉRIA

Mindkét nap azonos programmal vártuk az érdeklődőket, akik már a regisztráció alatt megkezdhették az ismerkedést tagozatainkkal, képzéseinkkel. Mintegy hét asztal roskadozott az egészségügyi és természettudományos szemléltető eszközöktől, érdekes és gondolkodtató feladványoktól, nyelvi szójátékoktól. Jó megoldásért és egy szelfiért Arany Jánossal jutalom járt.

Kilenc órától kezdődött a program legkomolyabb része, az iskola pedagógiai munkájának, képzési palettájának a bemutatása. Mihucz Sándorné tagintézmény-vezető asszony köszöntő szavai után az épület adottságairól, felszereltségéről és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum saját forrásaiból, pályázataiból nyújtott infrastrukturális fejlesztésekről beszélt. A vendégek saját szemükkel láthatták a múlt héten átadott mintakórtermet, egészségügyi demonstrációs eszközöket, a diákjaink kényelmét szolgáló, új iskolabútorokat, kerti bútorokat és az iskolaudvart díszítő zöld növényeket. A megyében kiemelkedő felzárkóztató programunk is bemutatásra került, mint ahogy arról is tudomást szerezhetett a hallgatóság, hogy a közelmúltban milyen elismeréseket kapott iskolánk: megőriztük ökoiskola címünket, kiváló akkreditált tehetségpont lettünk és az idén is folytatjuk bázisintézményi tevékenységünket.

Nyílt napok az Aranyban 2018 34Nyílt napok az Aranyban 2018 33

A szót Csányi János tagintézményvezető-helyettes vette át, aki a gimnáziumi tervezett osztályokról beszélt. Kiemelte az emelt óraszámmal és ingyenes nyelvvizsga-felkészítővel megerősített angol és német nyelvi képzést, a reál tárgyak tanulásához kiváló hátteret biztosító Arany Labor jelentőségét, a terepgyakorlatok hasznosságát és az órarendbe beépített emelt szintű érettségire való felkészítés biztosítását.

A gimnáziumba jelentkezők előtt álló megmérettetésről, a felvételi vizsgáról, a pontszámításról, az egész felvételi eljárás menetéről Szűcsné Csontos Katalin tagintézményvezető-helyettes tájékoztatta a jelenlevőket. Elmondta, hogy a négy évvel ezelőtt bevezetett központi felvételi évről évre egyre motiváltabb, felsőoktatásba készülő, tanulásban egymást támogató osztályközösségeket eredményez.

Nyílt napok az Aranyban 2018 02Nyílt napok az Aranyban 2018 15

A tájékoztatót Mihucz Sándorné folytatta a szakgimnáziumi képzések bemutatásával. Ismertette a szakmaszerzés új feltételeit, miszerint a szakgimnáziumi tanuló 10. évfolyam végén választhat, hogy a mellékszakképesítést megszerzi az érettségi előtt, vagy sem. Igazgató asszony hangsúlyozta, hogy az itt szerzett érettségi ugyanolyan belépő a felsőoktatásba, mint a gimnazisták érettségije. Sőt a 13. évfolyamon megszerezett OKJ-s végzettségükért a szakgimnáziumot végzettek a szakirányú felsőoktatásban 32 plusz pontot is kapnak. A közgazdasági, az egészségügyi és a sport szakgimnáziumi osztályokba való felvételi eljárás egyszerűbb, központi felvételit nem kell írni, szóbeli elbeszélgetés sincs, csak az általános iskolai osztályzatok számítanak. Bármelyik szakma (gyakorló ápoló, gyakorló mentőápoló, pénzügyi-számviteli ügyintéző, sportedző) választása jó lehetőség, kínálatunk illeszkedik városunk és környezetünk törekvéseihez. Az ápoló szakma megszerzésére buzdította a nyolcadikosokat a Gróf Tisza István Kórház két főnővére, Kecskeméti Brigitta és Élesné Kiss Éva. Zárásként Bunya-Novák Éva, az Arany János Kollégium igazgatónője mutatta be a kollégium felszereltségét és diákprogramjait. Az első napon két egyetemista diákunk is elmesélte, hogy miért volt jó „Aranyosnak” lenni.

Nyílt napok az Aranyban 2018 21Nyílt napok az Aranyban 2018 41

A nyílt napok utolsó felvonása a bemutató órák voltak. A két nap alatt 30 tanár 40 órája közül választhattak a résztvevők. Közismereti és szakmai órák, sőt kórház-, NAV- és KÖSZI-túra színesítette a programot. Igyekeztünk szerteágazó betekintést engedni képzésinkbe, mindennapjainkba. Bízunk benne, hogy a személyes találkozás során sok nyolcadikos bizalmát sikerült elnyernünk.

 Szeretnénk megköszönni a szülőknek és a nyolcadikosoknak, hogy ellátogattak hozzánk. Céljaik megvalósításához sok sikert kívánunk.

Szűcsné Csontos Katalin tagintézményvezető-helyettes

You have no rights to post comments