artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Bessenyei György Szakgimnáziuma dísztermében adott helyet a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „Ismerjük meg a választható szakmákat térségünkben” címmel hirdetett pályaorientációs fórumának, amelyen a centrum három helyi tagintézménye is bemutatkozott.

 

A fórumra meghívást kaptak Berettyóújfalu és térsége általános iskoláinak igazgatói, pályaválasztási felelősei, a 7-8-os osztályfőnökök, valamint a végzős diákok szülei is.

A nyitó előadásban Pelyhéné Bartha Irén a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum főigazgatója „Az átalakulóban lévő szakképzési rendszer hatása a pályaválasztásra – Változások a 2016/2017 tanévben” címmel részletesen tájékoztatta a jelenlévőket az utóbbi időben bekövetkezett változásokról. Főigazgató asszony beszélt még a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról, a tanulószerződésről, valamint a hiányszakmákkal kapcsolatosan is.

 

 

 

 

 

 

 

Ezután a tagintézmények vezetői „Milyen szakmákat oktatunk?” címmel bemutatót tartottak az egyes iskolákban folyó képzésekről. Elsőként a BSZC Bessenyei György Szakgimnáziuma, ezt követően a BSZC Eötvös József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája, majd a BSZC Arany János Gimnáziuma, Egészségügyi és Közgazdasági Szakgimnáziuma ismertette a jövő évi képzési kínálatát.

A szép számú érdeklődő közönség ezt követően üzemlátogatáson vett részt a Villex 94 Ipari-,Szolgáltató és Kereskedelmi Kft-nél, megismerkedve egy helyszínnel, ahol szakmai gyakorlaton vehetnek részt a gyerekek.

 

 

 

 

 

 

 

Ez a rendezvény jó lehetőséget biztosított arra, hogy az általános iskolák pedagógusai hatékonyabban tudják segíteni végzős diákjaik pályaválasztását és népszerűsítsék a szakképzést.

Köszönet a rendezőknek, az előadóknak és köszönet valamennyi résztvevőnek. Hasznos kezdeményezés indult útjára és folytatódik a közeljövőben a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum más településein lévő tagintézményeinek közreműködésével.

You have no rights to post comments