artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 18. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Szárnyas raguleves

Fehérboros-mustáros szószban sült csirkecomb, zöldséges bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott brokkoli

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2016. június 17-én a Nadányi Zoltán Művelődési Ház színháztermében tartotta évzáró ünnepségét az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola, ahol a székhely intézményben tanuló diákok és óvodások egész éves munkájuk gyümölcseként vehették át az évértékelőket és jutalmaikat.

 

A jutalmak és díjátadások között a művészeti iskola táncosainak produkcióit is láthattuk. Felléptek a hastánc csoportok is, a Tündér Gyöngyöcskék, a Kicsi Gyöngyöcskék és az Igazgyöngyök is. A Bihar Vármegye képgalériáját pedig az szebbszél szebb Igazgyöngyös alkotások vették birtokba.

L. Ritók Nóra, az alapítvány és az iskola igazgatónője megköszönte a pedagógusok és diákok egész éves kitartó munkáját. Majd az iskola évértékeléséből megtudtunk, hogy a 2015/16-os tanévben 561 tanítványa volt az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskolának és a telephelyen 100 óvodás gyereket foglalkoztattak az iskola előkészítő foglalkozásokon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tanítványaik ebben a tanévben 114 versenyen 511 díjat nyertek, az iskola négyszer nyert verseny fődíjat a beküldött kollekcióval. Az igazgatónő szavait idézve az eredmények a számok tükrében így alakultak: a székhely intézményben tanuló 144 iskolás és 78 óvodás diákunk 41 nemzetközi díjat, 104 országos díjat, 11 megyei díjat, összesen 156 díjat ért el.

Országok, ahol a nemzetközi díjakat nyerték: Románia, Új-Zéland, Bulgária, Portugália, Kína, Olaszország, Japán, Kína és Ukrajna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tanáraink ebben a tanévben: L. Ritók Nóra, Kovácsné Pap Orsolya, Rácz Erika, Török Zita és Kovács Lajos. A pedagógiai munkát segítették: Pappné Varga Erika, Sándor Katalin, Földesiné Tóth Andrea, Marczin Vanda és Vozár Ilona.

Az iskola és diákjainak eredményeit Török Zita igazgatóhelyettes ismertette. Néhány esemény, eredmény, számszerűen: 9 önálló gyermekrajz kiállítás, Tehénnap, mely iskolánk legnagyobb ünnepsége, az összes telephelyről utaznak be gyerekek a közös ünneplésre, tanári kiállításaink szám 3. Díjak, melyeket L. Ritók Nóra ebben a tanévben vehetett át: Ashoka, Magyar Brands, Egyetemi docensi cím.

 

 

 

 

 

 

 

Az igazgyöngy gyermekdíjat egy magyarhomorogi tanítványunk Rózsa Eszter kapta, aki 7 nemzetközi és országos díjat nyert ebben az évben, míg a támogatói a díjat Umann Tamás érdemelte ki. Jótékonysági koncertet is rendeztek javunkra a Lions Klub felajánlásából, mely Budapesten volt. Megyei rajzversenyen 3 résztvevőből 1 nyertessel büszkélkedhetünk.

Tértánc produkció résztvevői voltunk 13 tanítvánnyal, Vígszínház szülinap - közös falfestés Budapesten, 4 tanítványunk részvételével. Néprajzi Múzeum - múzeumpedagógiai foglalkozás 30 tanulónk számára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments