artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Három nyelvhelyességi feladatot kellett megoldaniuk a diákoknak, melyhez kis segítséget is adtak a feladatok. Az íráskészség feladatlapon két feladatot kellett megoldani a diákoknak, mindkettő egy hosszabb írás, erre összesen egy órájuk volt.

Az első feladatban Anglia védőszentjéről, Szent Györgyről kell egy szöveget elolvasniuk, és a hiányzó egy-egy szót kell helyesen felismerniük, a megoldást a szöveg alatti számozott helyen írhatják le helyesen.

Ezt követően a krími háborúban a katonákat hősiesen ápoló nővérről, Florence Nightingale-ről kell szöveget olvasniuk, a feladat itt is hasonló, a hiányzó szavakat kell pótolni. Annyi segítséget kapnak, hogy a hiányzó szótöveket feltüntették, ezt kell helyesen (igeidőben, többes számban, stb.) használniuk.

A harmadik feladat is hasonló, melyben egy anekdotáról olvashatnak egy filozófia vizsgáról. A hiányzó részeket kell megfelelően kitölteniük, ehhez segítségképp megkapták a megfelelő szavakat is, csak a táblázatba kell beírniuk a megfelelő betűkódot.

Az idei középszintű feladatlapon egy levet kell írni egy brit ismerősnek, amiben elfogadod a színházi meghívását. Néhány konkrét szempont is szerepel a feladatban, ezekre mindenképp ki kell térni a válaszlevélben.

A második feladatban egy amerikai barátnak kell levelet írni, aki egy komoly dilemma előtt áll. Szintén a megadott szempontokat kell figyelembe venni a levél megírásakor.

You have no rights to post comments