artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2015. december 21-én tartotta féléves értekezletét és karácsonyi ünnepségét a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde.

 

 

 

 

A rendezvényt a Székhely Óvoda gyermekeinek műsora nyitotta meg.

Bónácz János alpolgármester ünnepi beszédében egyebek mellett megköszönte valamennyi dolgozó áldozatos, magas színvonalon végzett munkáját.

A karácsonyi hangulatot Mihály Anita zongorajátéka, a Pethő István által elmondott Ady Endre: Karácsony című versének meghallgatása és közös éneklés fokozta.

A Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde működésének féléves beszámolóját Gálné Tóth Klára intézményvezető ismertette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A beszámolóban az intézményvezető asszony az alábbiakat emelte ki:

„A nevelési év megindítása óta négy hónap telt el. Nem hosszú idő, ám eseményekkel teli időszak volt. Ezt az évet 4 bölcsődei és 17 óvodai csoporttal indítottuk. A Pedagógiai Programunk megvalósításához már év elején biztosítottak voltak, az intézmény fenntartójának köszönhetően, a megfelelő személyi és tárgyi feltételek.”

„Intézményünk öt óvodájában 366 fő a gyermeklétszám, ebből tíz gyermek sajátos nevelési igényű. A bölcsődében ötven kisgyermeket látunk el. A gyermekek zöme az új szabályozás bevezetésével ingyenes étkezővé vált.

A mindennapok során biztosítottuk a gyermekek számára a vidám, örömteli, élményekben gazdag óvodai életet.

A folyamatos befogadás a szülőkkel egyeztetve történt. Figyelnünk kell arra, hogy a kisebb gyermekek inkább a bölcsődei ellátást vegyék igénybe, és a harmadik életévüket betöltött gyermekek az óvodában töltsék mindennapjaikat.”

„A szakmai fejlődés érdekében három dolgozó szakvizsgás képzést folytat, négyen főiskolai alapképzésre járnak, ebből két fő óvodapedagógus szakra, egy fő Csecsemő és kisgyermeknevelő képzésben vesz részt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idén szakmai megújulásunkat több továbbképzés szolgálta:

Minden dolgozó előadást hallgatott meg A minőség új értelmezése címmel, a tanfelügyeleti ellenőrzésről és a minősítésről. Több óvodapedagógus végezte el a „Kedvesház pedagógia” továbbképzést.

Tagóvodánként 1-1 fő vett részt az Országos Dajka konferencián, Budapesten.

Novemberben járási szintű továbbképzést szerveztünk, erősítve ezzel Berettyóújfalu központi szerepét. Óvodapedagógusok szakmai megújító képzésének a Gyermekkert Tagóvoda adott helyet. 

A Pedagógiai asszisztensek Budapesten, országos konferenciáján vettek részt.

Az óvodai dolgozóink a Debreceni Egyetem Gyakorló Óvodájának Szakmai napján Hajdúböszörményben voltak.

A bölcsődéből két fő vett részt a Debrecenben rendezett Magyar Bölcsődék Egyesületének konferenciáján, ahol tájékoztatást kaptak a bölcsődéket érintő jogszabályi változásokról és a pedagógiai életpálya modell kiterjesztéséről.” 

„December elején országosan megkezdődtek a külső tanfelügyeleti szakmai ellenőrzések. Intézményünkben négy óvodapedagógus tevékenységét figyelték meg, mely két tevékenységlátogatásból, reflektálásból és interjúból, valamint dokumentumellenőrzésből állt. Szakmai munkájukat eredményesnek értékelték.”

 

 

 

 

 

 

 

 

„Óvodai programjainkat az eseménynaptárunknak megfelelően végeztük.                                                                 

Az őszt a szüreti mulatságokkal kezdtük, papírgyűjtést, egészségvédelmi napokat, őszi kirándulásokat szerveztünk.”

„Egyéb programjaink voltak a Márton-hét, a lakodalmas, az ovigaléria kiállítás, a könyvtári foglalkozások, múzeumlátogatás, barkácsolós szülős napok, családi játszók, a Mikulásvárás, a Karácsonyváró.”

„A tehetséggondozó műhely és a Bozsik-program ebben a félévben is tovább folytatta munkáját. A gyermekek részt vehettek hittan foglalkozásokon, és Igazgyöngy művészeti tevékenységben.

A Sinka István Városi Könyvtár által meghirdetett mesemondó versenyen, és rajzpályázatokon szép helyezéseket értek el óvodásaink.”

„Továbbra is törekszünk a gyermekek, szülők, az intézmény és a fenntartó igényeinek megfelelni. Változatos, igényes programok szervezésével és a magas színvonalú szakmai munka biztosításával.”

„A belső szakmai munkaközösségek, munkacsoportok munkája folyamatos.

A nevelési év elején megtörtént az óvodai dokumentumok aktualizálása a jogszabályi változásoknak megfelelően.”

 

 

 

 

 

 

 

 

„Két tagintézmény-vezető öt éves határozott idejű kinevezése lejárt. Helyüket pályázattal töltjük be. A Széchenyi Tagóvodában Nagyné Molnár Viola tovább kívánja folytatni kiválóan végzett vezetői tevékenységét, ezért pályázatot nyújtott be. A Rákóczi Tagóvodában Szénásiné Bordán Mária saját elhatározásából nem indult a pályázaton. Eddigi eredményes és lelkiismeretes munkájáért, a közösség érdekében végzett önzetlen tevékenységéért, a pedagógiai munka iránti elkötelezettségéért ezúton mondok köszönetet az intézmény nevében.

A Rákóczi Tagóvoda vezetésére Szakállasné Körtvélyesi Anita adott be pályázatot.”

„Mindent összegezve eredményes félév van mögöttünk és a 2016-os évben is sok teendőnk lesz.” – zárta a beszámolót az intézményvezető.

A karácsonyi ajándékok átvétele után kötetlen beszélgetéssel zárult a meghitt rendezvény.

Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde vezetősége

You have no rights to post comments