artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 24. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell zelleres burgonyapürével, balzsamos jégsalátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Múzeumok Őszi Fesztiváljához csatlakozva intézményünk és a KLIK Berettyóújfalui tankerülete szeretettel várta október 12-én, hétfőn, a város és a környező települések (Biharkeresztes, Berekböszörmény, Csökmő, Esztár, Furta, Hencida, Magyarhomorog, Zsáka) pedagógusait a VII. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitóra. Tájékoztatónkra elsősorban a tervezgető, újat kereső, a kulturális csemegékre nyitott pedagógusokat hívtuk múzeumunkba ezen a délutánon.

Kállai Irén intézményvezető köszöntőjében elmondta, hogy Az év múzeuma címhez méltóan munkánkkal a város meghatározó kultúraközvetítő intézménye kívánunk maradni, s mindezt a sokszínű programkínálattal és a gyerekek, diákok számára szervezett foglalkozásokkal tudjuk sikeresen elérni. Ebben erősített meg bennünket Muraközi István Polgármester úr is köszöntőjében. A KLIK berettyóújfalui tankerületének vezetője, Kapornai Judit, kiemelte, hogy igen jelentősnek tartja a múzeum közoktatásban betöltött szerepét, s üdvözölte azokat a törekvéseket, amelyek nyitottak a tanórák múzeumi környezetben történő megtartására, ill. arra bíztatta a pedagógusokat, hogy éljenek a múzeum által felkínált utazó/kihelyezett múzeumi programokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A továbbiakban Kállai Irén megyei múzeumi koordinátor a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ képzéseire, a Múzeumi a’la carte aktív használatára és a Múzeumok Őszi Fesztiváljának rendezvényeire hívta fel a figyelmet. Szakmai programunkon kollégáink: Csarkó Imre történész és Szémánné Veres Gabriella irodalomtörténész tájékoztatást adtak a múzeum 2015 – 2016. tanévének ajánlatairól, rendezvényeiről, kezdeményezéseiről:

  • múzeumpedagógiai foglalkozások
  • rendhagyó tanórák
  • új múzeumpedagógiai kiadványaink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kínálatunkkal ötleteket kívántunk adni általános és középiskolai pedagógusoknak a gyerekekkel közös programokhoz, a csapatépítéshez, a tanórák színesítéséhez.

Ismertettük a Múzeumok Őszi Fesztiváljának további októberi és novemberi rendezvényeit:

  • „KELET NÉPE 80’ A Sebes-Körös partjától az Adler Nyomdáig” c. kiállítás megnyitója ismeretterjesztő előadással
  • AZ ÉN MÚZEUMOM AZ ÉV MÚZEUMA rajzos családi délután
  • MÚZEUMI HELYSZÍNELÉS - RENDŐRÖK, ORVOSOK, TŰZOLTÓK A BIHARI MÚZEUMBAN
  • BIHARORSZÁGI ESTÉK –Irodalomtanárok éjszakája a Bihari Múzeumban
  • BIHARI ÉRTÉKEK DIÁKSZEMMEL– középiskolás diákok fotókiállítása
  • BERETTYÓSZENTMÁRTON NAPJA 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A program zárásaként állandó kiállításaink tananyaghoz kapcsolódásának lehetőségeiről beszélgettünk kis csoportokban a résztvevő pedagógusokkal. Ötleteket kaptunk pl. a matematika és fizika tantárgyak területén a kapcsolódási pontokra a női munkákat vagy a Sárrét vízivilágát bemutató kiállításunkhoz. Köszönjük a jó ötleteket és reméljük a 29 résztvevő pedagógus hasznos információkat kapott a 7. Bihari Múzeumpedagógiai Évnyitón.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments