artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. október 25. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Lencseleves

Csirkés tortilla tekercs hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tökleves

Sült tarja borsos burgonyával

Heti "B" menü:

Paradicsomleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ

Szeptember elsején a 70. tanév kezdődött el a Berettyóújfalui Arany János Gimnázium, Egészségügyi Szakképző és Közgazdasági Szakközépiskolában. Iskolánk díszudvarán csaknem 150 új diák állt még kissé megilletődötten az első sorokban Muraközi István, polgármester úr, Majosi Pálma tankerületi tanügyi referens, az iskola vezetősége, leendő osztályfőnökeik, tanáraik és idősebb diáktársaik előtt. – Szűcsné Csontos Katalin intézményvezető-helyettes beszámolója

Az ünnepi köszöntő is elsősorban hozzájuk szólt. Kálnai Zsolt intézményvezető útmutatást nyújtott nekik, hogyan válhatnak hagyományainkat továbbvivő, hírnevünket öregbítő Aranyos diákokká. Feltárta előttük az iskola által nyújtott lehetőségeket, ecsetelte a már elkezdett és a most induló, minden tanuló számára egyaránt elérhető, az esélyegyenlőség megteremtését szolgáló felzárkóztató és tehetségfejlesztő innovációkat. A két évvel ezelőtt, elsőként iskolánkban indított, a mérés-értékelés módszerét alkalmazó egyéni fejlesztési program hatékonyságára felfigyelt a helyi és a megyei tankerület is. A helyi tankerületben már egy éve működik, a debreceni tankerület illetékességébe tartozó általános iskolákban pedig most kerül bevezetésre ez a tanórába ágyazott, személyre szabott fejlesztést lehetővé tevő rendszer, amelyben iskolánk mintaintézményként vállal szerepet.

A tehetségfejlesztés területén három tehetséggondozó műhelyt indítunk: egy természettudományos, egy történelmi és egy közgazdasági műhelyt. A természettudományos csoportba beválogatott tanulók a kutatás, kísérletezés módszereivel vizsgálják Öveges laborunkban és terepen a víz viselkedését, tulajdonságait biológiai, kémiai, fizikai és földrajzi szempontból, emellett fejlesztjük logikai gondolkodásukat és idegen nyelvi szókincsüket természettudományos szakkifejezésekkel gazdagítjuk. A történelmi műhely a szociális és az állampolgári nevelésre helyezi a hangsúlyt, tanulmányi kirándulásaik egyikét a debreceni javítóintézetbe tervezik, ősszel határon túli honfitársainkkal ünneplik az 1956. évi forradalom kitörésének és a Magyar Köztársaság kikiáltásának évfordulóját. A közgazdasági műhelyben a gimnazisták is belekóstolhatnak a pénz, a bankok és hitelintézetek világába, gyakorlatcentrikus foglalkozásaikon megtanulnak családi költségvetést készíteni és egy fiktív gazdasági környezetben vállalkozást létrehozni. 

Természetesen a munka és a tanulás mellett ebben a tanévben is helyet kap a szórakozás, a lazítás, a játék. Az elmúlt év egyik legsikeresebb programja, a Kalandok éjszakája ismét megrendezésre kerül, kirándulást szervezünk Angliába, okosodhatunk a Kutatók délutánján. Számos programmal hívjuk fel diákjaink és környezetünk figyelmét a környezetvédelemre, többek között látogatást szervezünk a Paksi Atomerőműbe.

Nem csak tanulóink számára lesz kihívásokkal teli ez a tanév. Pedagógusainknak a szakmai ellenőrzésben és a minősítési eljárásban való részvétel ígér izgalmakat. Vesztergom Andrea szavaival kívánok minden diáknak és pedagógustársamnak sikerekben gazdag, boldog, új tanévet.

„Feljebb lépünk mától… tanárok s diákok!
Tudás-szerző csatánk most veszi kezdetét,
Büszkén szembenézek s várakozva állok:
Biztassuk csak bátran: hát hajrá, új tanév!”