artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2015. június 17-én a Nadányi Zoltán Művelődési Központban tartotta évzáró rendezvényét az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola, ahol kiállítás megnyitóval - mely 2015. június 30-ig tekinthető meg a Bihar Vármegye Képgalériában - és színpadi táncos produkciókkal egybekötött évértékelőt rendeztek.

 

Az Igazgyöngy Művészeti Alapfokú Művészet Iskola igazgatónője, L. Ritók Nóra összegezte az elmúlt 2014-2015-ös tanév sikeres és eredményes munkásságát.

L. Ritók Nóra igazgatónő évértékelő beszédében elmondta, közel 600 gyerekkel, 8 településen dolgoztak iskolaként, 16 településen szociális munkával. Berettyóújfaluban, a székhelyen 137 iskolás, a Hunyadiban 28, a Rákócziban 32, valamint 70 óvodás gyereket tanítottak. Az elmúlt év eredményeiről örömmel nyilatkozott: Összesítve 172 nemzetközi, 234 országos, 129 megyei elismerés, összesen 541! Ebből 198 a Berettyóújfaluban tanuló gyerekekhez kötődik.

12 önálló kiállításon mutathatták be a rajzaikat szerte az országban, Kapolcstól Budapestig, Debrecentől Egerig. Szokás szerint a tanárok is bemutatkoztak januárban egy kiállítással, melyről mi is és Budapesten is láthatták a mesterek és tanítványok alkotásait az Újpest Galériában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ebben a tanévben Szlovákiában tartottak előadást, továbbképzéseket, zsűriztek gyerekrajz kiállítást, Horvátországban továbbképzést tartottak, Romániában nemzetközi konferenciára kaptak meghívást, és két regionális konferenciára is, valamint továbbképzést is tartottak, Norvégiában gyerekprogramokat szerveztek, Németországban nemzetközi konferenciára hívták az alapítványt,  Portugáliában nemzetközi versenyen voltak gyerekekkel, Ausztriában nemzetközi workshopon vettek részt.

Szintén örömmel mondta: annyi érdeklődő jönhozzánk, hogy látogatónapokat kellett megjelölnünk, csütörtökre és péntekre próbáltuk szervezni az oktatásunk és a szociális modellünk iránt érdeklődőket, melyek között szakértők, önkormányzatok, civil szervezetek, iskolák, egyetemi hallgatók, cégek, magánemberek jöttek hozzánk, és e mellett a médiaérdeklődés is gyakori volt. 311 médiahír kapcsolódott az Igazgyöngyhöz, riportok, filmek, híradások. Külföldről is sok érdeklődő járt nálunk Indiából, Franciaországból, Romániából, Ausztriából.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Külföldi önkénteseinkérkeztek Olaszországból, Romániából és Amerikából. Hetente érkeznek egyetemisták is, és a civilek is rengeteget tesznek hozzá a munkánkhoz különféle programszervezésekkel. Városi helyi rendezvényeken is találkozhattunk az alapítvány munkatársaival, így például majális, Biharexpo, Számadó napok, óvodai rendezvények, ünnepségek, saját rendezvényüket, a Tehén Napját is megszervezték

Pályázatok, projektek kapcsán az alábbiakat mondta:jelenleg 17 pályázatunk fut, ezekből tudtunk olyan programokat megvalósítani, mint a Tehetség-prezi, Ismerjük egymást, vagy az Integráció élménye című projekt, illetve az Igazgyöngy fénye, ami itt is látható. Nyáron sem fognak unatkozni a munkatársak, jelzi ez a sok tábor szervezése: 4 táborba viszünk gyerekeket, 3 tábort szervezünk Toldon, részt veszünk a Rákóczi iskola Erzsébet táborában, ahol falfestményt készítünk a gyerekekkel, megyünk a szlovákiai Nyári Akadémiára, fesztiválokra.

 

 

 

 

 

 

 

 

A délután folyamán díjazták, elismerték az alapítvány valamennyi tanulójának munkásságát, külön kiemelve a legjobb eredményeket elérőket.

A színpadi produkciók alkalmával felléptek, az Igazgyöngy hastáncosai, a Pici Gyöngyöcskék hastánccsoport, a Társastánc csoporttól egy charleston-, egy Dance Evolution produkciót és egy „Népek tánca” koreográfiát is láthattunk. Az igazgyöngyök és a Kicsi Gyöngyöcskék közösen készült produkcióval is megörvendeztettek bennünket.

Az alapítvány működéséről, munkásságáról, eredményeiről bővebben az honlapjukon olvashatnak:

You have no rights to post comments