artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2015. május 11-én, a reggeli órákban indult útjára a Határtalanul 2015 pályázat keretein belül - közel 1.000.000 Ft pályázati támogatás elnyerése után - negyvenöt hetedik osztályos tanuló, valamint öt pedagógus a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskolából, hogy a meseszép Erdély egyik méltán híres ékkövének tartott Torockón eltöltsön öt felejthetetlen napot.

Közhely, de igaz, hogy a Trianonban elcsatolt országrészek még most, a XXI. században is olyan nagyszerű élményt nyújtanak az ide látogató anyaországi magyaroknak (és mindenkinek), amit szavakkal leírni gyakran lehetetlen, kulturális és természeti emlékei, kisugárzása, egyedisége páratlan hangulatot árasztó és utánozhatatlan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez az öt nap olyan semmivel össze nem hasonlítható, pozitív megerősítést jelentett mindannyiunk számára magyarságunk, önazonosságunk tekintetében, amely talán egy életre elkísér minket. Felejthetetlen marad a számtalan szebbnél szebb táj mellett a nagyváradi testvériskolánkban tett látogatásunk, ahol reggelivel, műsorral, kedves szóval, odafigyelve fogadtak minket. Utazásaink során Bihartól Torockóig számtalan élmény ért még minket. A Székelykő megmászásával mindannyian örömmel nyugtázhattuk, hogy továbbra is a természet szerelmesei vagyunk és leszünk. Tordán a sóbánya lélegzetelállító mélységével nyűgözött le minket, Nagyvárad, Nagyenyed, Gyulafehérvár és Kolozsvár pedig a magyar vonatkozású emlékek áradó sokaságával kápráztatott el gyereket és felnőttet egyaránt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mindezek mellett természetesen meg kell említenünk vendéglátóink figyelmességét, türelmét. Köszönjük nekik a gondoskodást, a kiváló, magyaros ételeket. Feltöltődve, fáradtan, de mégis kipihenten érkeztünk haza Berettyóújfaluba május 15-én, a gyerekek, szülők, barátok nagy örömére.

Nehéz lenne egy csokorba szedni, hogy mi minden történt még velünk, ám egy biztos: Ha tehetnénk, akár már holnap újra útnak erednénk. Határon innen, határon túl, határtalan örömmel!

A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola diákjai és pedagógusai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments