artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Magyar Hospice Alapítvány, a Nárcisz Alapítvány és a Debreceni Tankerület által immár 7. éve életre hívott Nárcisz futófesztiválhoz idén a Berettyóújfalui Tankerület is csatlakozott. 2015. április 9-én a város általános iskolás diákjai futottak a BUSE pályán, felhívva ezzel a figyelmet az emberi méltóság fontosságára.

 

 

A rendezvényen részt vett Porkoláb Gyöngyi szervező, Vitányi István országgyűlési képviselő, Pappné Gyulai Katalin a Debreceni Tankerület igazgatója, Bónácz János alpolgármester illetve Kapornai Judit a Berettyóújfalui Tankerület igazgatója.

Debrecenben nyolc éve, 17 oktatási és nevelési intézmény részvételével, közösen kidolgozott mentális, szemléletformáló program működik „Méltóság mezeje program” néven. Célja a gyerekek és szüleik körében a gondoskodásra való nevelés, a gyógyíthatatlan betegek iránti együttérzés szélesebb körű társadalmi elfogadása.

Ennek mentén számos rendezvény és képzés mellett immár 7. alkalommal került megrendezésre a Nárcisz futófesztivál, amelyhez az idei évben is csatlakozott Hajdú-Bihar megye több oktatási és kulturális intézménye, így a Berettyóújfalui Tankerület szervezésében városunk általános iskolái is.

 

 

A rendezvényen „összefutottunk” Nagy Sándorral, városunk BSI futónagykövetével is. Megkérdeztük tőle, mi a véleménye a Nárcisz futófesztiválról, illetve a kezdeményezésről?

"Ha annyival is tudok segíteni, hogy részt veszek egy ilyen rendezvényen, akkor úgy gondolom, nem maradhatok ki én sem. Mindenképpen tiszteletreméltó és becsülendő dolog, hogy városunk is csatlakozott ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez, ezáltal is jelképezve az összefogás, az egység szerepét. Amennyiben – akár jótékonysági – futással tudok segíteni bármiben, akkor mindenképpen ott a helyem."

A nárcisz szerte a világon a rákbetegeket, rákban haldoklókat gondozó szervezetek gyakori szimbóluma; az életnek, a reménynek, a halál legyőzésének, a szeretetnek, a ragaszkodásnak a kifejezője.

Fussunk együtt az elfogadásért, a sport szeretetéért és az emberi méltóságért!

 

You have no rights to post comments