artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. december 7. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tejfölös zöldbableves

Búbos csirkemell karika burgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Gesztenyés-meggyes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Meggymártás pirított darával, párolt szelettel

Heti "B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ

Tanórai keretek között kevés lehetőség nyílik a diákok számára, hogy mikroszkóppal dolgozzanak. Különösen igaz ez az általános iskolákra, ezért az Arany János Gimnázium biológia-kémia munkaközössége mikroszkópos gyakorlatot szervezett a számukra, amelyre 27-en jöttek el a helyi általános iskolákból.

Hármas csoportokat alkotva először a műszer részeivel, használat előtti tudnivalókkal ismerkedhettek meg. Az előre beállított mikroszkópok ez alatt elvándoroltak helyükről, de mikor fontossá vált a jó elhelyezés, a diákok segítséget kérve, vagy maguk számára beállítva, elkezdtek vizsgálódni. Érdekes megfigyeléseket tehettek: mikroszkóp alatt tanulmányozhatták a saját maguk által előkészített hagyma, burgonya illetve hóbogyó részeket. Egész ügyesen vetették bele magukat a feladatok megoldásába és legtöbbjük sikerrel is járt. A legnehezebb feladatnak a hagymanyúzat elkészítése bizonyult. A tanulók mind sorra vizsgálták meg a másoké és sajátjuk közötti különbségeket majd kijelentették: „A miénk jobb!”. Két segítőtanár, Lizák Viktória tanárnő és Karácsonyné Kormos Irén tanárnő ismertette a feladatokat. Mellettük még három diák - Gyaraki Anna Petra, Dávid András és Kiss Henriett - is segített azok végrehajtásában.
 
Kiss Henriett  10.B