artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. december 7. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tejfölös zöldbableves

Búbos csirkemell karika burgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (500 Ft):

Gesztenyés-meggyes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Csontleves

Meggymártás pirított darával, párolt szelettel

Heti "B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ

Az iskola beszámolóját olvashatják.

A diákok kérésére az intézményben minden évben tartanak egy fordított napot: hagyományokhoz híven a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon, április 4-én vehették át az iskola kulcsát a gyerekek.  A tanulók az első három órában kipróbálhatták, milyen a katedra túloldalán és érdekes feladatokkal igyekeztek társaik figyelmét lekötni. 

 

A fordított órák után kezdődött az igazi mulatság. A sportosabbak a szkander, a fekvőtámasz, az asztali tenisz, a palánkra dobás, a kapura rúgás és az ugráló kötelezés közben mérhették össze erejüket. Akiket a küzdelem nem vonzott, az aszfalt- vagy táblarajz készítésében jeleskedhettek.
A kicsik az egész iskolát felforgatták, hogy csoki tojásokat gyűjtsenek, miközben a vállalkozó szelleműek beöltözhettek nyuszi jelmezbe is. Bátran mondhatjuk, hogy ezen a napon a legszebb nyulak nálunk jártak.
 
 

 
Ezekben a hetekben zajlanak a TÁMOP-6.1.2. pályázat programjai Éljünk egészségesen címmel. Ennek egyik mozzanata volt az alsó tagozatosoknak az aerobic, valamint a felsősöknek, a vállalkozó kedvű szülőknek és az iskola pedagógusainak a zumba edzés. Mindkét helyszínen fantasztikus karneváli hangulatot varázsoltak a képzett oktatók. Az iskola pályáján pedig focibajnokság zajlott, ami a fiúknak okozott nagy örömöt. 
 
 
Később, a fordított napon nálunk vendégeskedő zumba oktató meghívását elfogadva, egy több mint hatvanfős csapatunk − szülők, tanárok, diákok − vehetett részt az április 14-i zumba partin a Városi Sportcsarnokban. A három órás program fergeteges hangulatban telt, a pörgős, lendületes, latin dallamokra repültek a percek. A tánc, a mozgás testileg és lelkileg is egyaránt felfrissített mindenkit. Köszönjük Szurmai Tamásnak és Harangi Zoltánnak az iskolánknak felajánlott negyven jegyet, amellyel igen nagy örömet szereztek azoknak, akik ezt a mozgásformát választották egészségük megőrzése érdekében.
 

Bízunk abban, hogy a fordított napon gyermekeink megtalálták azt a mozgásformát, amely életük állandó részévé válhat, valamint azt is, hogy sokan igazi zumba rajongókká váltak.