artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Iskolánk a 2014. évben másodszor került be a NAGY VAGY! országos televíziós műsor ügyességi játékába. Ezúttal az őszi-téli forduló Érden került megrendezésre 2014. november 8-án, szombaton. – Kurtán Mónika beszámolója

 

 

 

Az országból 24 általános iskolás csapata mérte össze ügyességét, gyorsaságát és bátorságát. Intézményünk több tanulója szüleikkel és az itt tanító pedagógusokkal ismételten egy ország előtt versenghetett egy teljes napon át.

A csapat tagjai: Dobi Lili 4.b, Gut Gábor 3.a, Dobi Gergő 6.a, Kurtán Kitti 8.b, Jenei Martin 8.b, Nagy Orsolya 7.a, Dr. Lingvayné Bánszki Andrea, Dobi Béla, Gut Béla, Pántyáné Fazakas Veronika, Lisztesné Báthori Erika, Nagy László.

A versenyen az elő- és középdöntőben sikeresen kellett szerepelni ahhoz, hogy bejuthassanak a döntőbe. Ez sikerült is. Az elődöntőben a József Attila Általános Iskola az I. helyen, a középdöntőben a III. helyen végzett. A végső döntőbe hat csapat jutott be, melyből az V. helyet sikerült megszereznünk. Továbbá még egy óriási siker az is, hogy Kurtán Kitti 8. b osztályos tanuló részesült különdíjban, mint a legügyesebb női versenyző. Csapatunk mindent megtett annak érdekében, hogy iskolánkat és városunkat, Berettyóújfalut kimagaslóan képviselje. Így ez - a tavaszi vetélkedőhöz hasonlóan - sikerült is.

Versenyzőink a közép-, és elődöntőben Szávay Ágnes teniszezőt kapták meg Celebnek. A döntőben viszont már Hevesi Tamás állt a csapat élén. Ez az őszi-téli vetélkedő a téli ünnepkörhöz kapcsolódó ügyességi feladatokból állt: hógolyócsata, télapószán húzása, karácsonyfa-díszítés, síelés hosszú lécen, jégkorongozás szárazon, fakutyázás, téli bevásárlás, nagy vagy hordózás, lufipöckölés és rekeszszedő játékok.

Nagyon örülünk annak, hogy ismételten kimagasló helyen végzett iskolánk és városunk az ország számos csapata közül. A tavaszi vizes vetélkedőhöz hasonlóan a TV2 több héten át fogja közvetíteni vasárnap délelőttönként a vetélkedőt. Csapatunk TV-szereplése az iskolánk honlapján is megtekinthető lesz ().

Bízunk abban, hogy a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola a továbbiakban is lehetőséget kap arra, hogy részt vegyen a NAGY VAGY! vetélkedőben, így intézményünket és Berettyóújfalu városát a továbbiakban is képviselhesse egy ország előtt.

GRATULÁLUNK!

Köszönetet szeretnénk mondani Berettyóújfalu Város Önkormányzatának, a KLIK Berettyóújfalui Tankerületének, Dobi Bélának, mint szervezőnek és valamennyi szülőnek, akik segítettek bennünket abban, hogy a vetélkedőben részt vehessünk!

You have no rights to post comments