artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A szombati munkanapok, így a tanítás a „nem szeretem” napok közé tartozik a felnőttek és a diákok körében is. Ezért a József Attila Általános Iskolában az október 18-i Bűnmegelőzési és egészségvédelmi nap jó fogadtatásra talált. Az ÁVP Hungary Közhasznú Egyesület segítségével megvalósult napon rendkívül színes programokban lehetett része az iskola apraja-nagyjának. - A Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola tantestületének beszámolója

A reggel Rinyu Sándor edző-tanár vezette önvédelmi bemutatóval indult, melyet a Bessenyei György Szakközépiskola rendvédelmi osztálya mutatott be a kíváncsi gyerekseregnek. Ezt követően az alsósok az iskola udvarán megismerkedhettek a rendőrség, a polgárőrség, a mentők és a tűzoltóság jól felszerelt járműveivel. Beszállhattak az autókba; a gyorshajtást mérő traffipaxot, a rendőrségi motort közelről is megnézhették.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eközben a felső tagozatosok számára bűnmegelőzési előadást tartottak, helyszínelési technikákat, ujjlenyomat vételt mutattak be a rendőrség munkatársai. Az iskola védőnője felvilágosító órán igen nagy érdeklődéssel találta magát szemben. Ezen kívül a gyerekek szakemberi irányítással az újraélesztés lépéseit és jelentőségét sajátíthatták el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A program ezzel még korán sem ért véget. Az alsós osztályok biciklivel, görkorcsolyával kipróbálták városunk nemrég átadott KRESZ-pályáját. A közlekedési táblákkal és szabályokkal való ismerkedést a József Attila Általános Iskola iskolarendőre irányította. Az iskolában maradt alsós gyermekek a - szintén pályázati úton elnyert - TEIS program révén rendkívül ötletes, az őszi munkákkal, illetve termésekkel kapcsolatos ügyességi vetélkedőn mérték össze erejüket.

A felső tagozatosok számára ping-pong verseny, íjászat, kerékpáros ügyességi verseny, illetve az iskolavédőnők által irányított vércukor- és vérnyomásmérés szerepelt a bűnmegelőzési –és egészségvédelmi nap további programjai között.

Végül Szilágyi Imre edző tanítványainak színvonalas karate bemutatójával zárultak az események.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezen az egészséget előtérbe állító napon a szülők is szerepeltek, ugyanis egész délelőtt sorban álltak az iskola tanárijával szemben felállított kihelyezett véradó állomáson.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondania Berettyóújfalui Rendőrkapitányságnak, a Városi Polgárőrségnek, a Berettyóújfalui Mentőszolgálatnak, a Berettyóújfalui Tűzoltó-parancsnokságnak, a Gróf Tisza István Kórház Sürgősségi, illetve a Transzfúziós Osztályának és a Védőnői Szolgálatnak.

KÖSZÖNET A SOK-SOK VÉRADÓ SZÜLŐNEK ÉS TANÁRNAK, AKIK PÉLDÁT MUTATTAK TANULÓINKNAK AZ EMBERTÁRSAINK SEGÍTÉSE TERÉN!

You have no rights to post comments