artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2022. augusztus 12. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Erdei gombaleves csipetkével

Brassói aprópecsenye sült burgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (650 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 2013-ban megnyerte a „Semmiből valamit” elnevezésű nemzetközi Comenius pályázatot, melynek célja a környezetvédelem, az újrahasznosítás tudatosítása olyan tevékenységek által, mint hangszerek, ékszerek, jelmezek, díszek készítése hulladékból, ezek ajándékozása óvodáknak, lakóotthonoknak, idősek otthonának. - Karancsi Beáta projekt koordinátor és Baloghné Szigeti Julianna főmunkatárs beszámolója

Nyolc másik országgal (Görögország, Románia, Törökország, Spanyolország, Olaszország, Bulgária, Lengyelország, Portugália) 2 éven át szorosan együttműködve azon dolgozunk, hogy diákjaink és a lakosság is magáévá tegye azt az üzenetet, hogy védjük a természetet, lakóhelyünk tisztaságát, közös bolygónkat, a Földet.

Idén ősszel a portugál partneriskola igazgatója Manuel Lima, a projekt koordinátora Maria João Cardoso és 7 diákjuk látogatott el városunkba, intézményünkbe.

Megtekintették a Bihari Múzeumot, ahol kipróbálták a szűrrátét technikáját, valamint a református és katolikus templomokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Szivárvány és a Székhely Óvoda pedagógusaival és óvodásaival különféle foglalkozásokon vehettek részt, amelyeken papírt és textilt használtak fel, a Bajnóca Néptánc Együttes székházában népviseletbe öltözve is táncolhattak, a Csonka toronynál pedig az íjászat terén szerezhettek tapasztalatokat.

A Bessenyei György Szakközépiskolában megismerkedtek a különböző szakmacsoportok tevékenységeivel, közösen készítettek hagyományos magyar ételeket az ottani diákokkal.

Jártak a Városházán és betekintést nyerhettek a Bihari Hulladékgazdálkodási Kft. munkájába is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intézményünkben beszámolót tartottak városukról Portóról, iskolájukról, tevékenységeikről, részt vettek kézműves foglalkozásokon, sport rendezvényeken. Megismerték az itt folyó környezetvédelmi tevékenységeket: elem-, flakon-, kupakgyűjtés, komposztáló.

Búcsúzóul iskolánk pedagógusai és szülők által készített nemzeti ételekkel kedveskedtünk vendégeinknek, akik sok szép élménnyel és hasznos ismerettel tértek vissza hazájukba és jövő májusban szeretettel várják azokat a diákjainkat, akik otthonukban fogadták őket. Köszönet nekik és minden kedves közreműködőnek, aki hozzájárult pályázatunk sikeres megvalósításához!

You have no rights to post comments