artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az Jelentkezések és pontszámok menüpontjában nézhetik meg a jelentkezők az egyes jelentkezési helyeiken számított felvételi összpontszámukat, a részpontszámokkal együtt. Előreláthatólag 2014. július 24-én, 20 órától hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek a hivatalos kihirdetést követően leghamarabb a oldalon lesznek elérhetőek. Ahogy eddig is, a ponthatárokat többek közt a felvételizők számának, az intézmények kapacitásainak, valamint a jelentkezők eredményeinek figyelembevételével határozzák meg.

A pontszámítás alapját a dokumentummal megfelelően igazolt eredmények képezik. A 2014. július 10-ig beadott kérelmek, valamint a feltöltött vagy egyéb módon csatolt dokumentumok feldolgozása folyamatosan történik egészen a július 24-i ponthatár-megállapítás előtti napokig. A feldolgozásnak néhány napos átfutási ideje van, tehát a pontszámok esetében mindig figyelembe kell venni a dokumentumok feldolgozottságát. Utóbbit a Dokumentumok menüpontban lehet ellenőrizni. Amennyiben egy újonnan feldolgozott dokumentum hatással van a jelentkezői összpontszámra, ez a változás csak a dokumentum feldolgozását követő napon jelenik meg a pontszámban. Tehát mindig érdemes figyelembe venni a fenti feldolgozási időket.

Pontszám-felülvizsgálati kérelem

Adminisztratív hiba észlelése esetén szintén az E-felvételiben van lehetőség a pontszám valamely részeredményére vonatkozóan felülvizsgálatot kérni. Ezt abban az esetben érdemes megtenni, ha az adott pontot igazoló minden dokumentum feldolgozásra került, ám ennek ellenére hibás rögzítést vagy hibás pontszámítást tapasztal a jelentkező (azaz adminisztratív hiba esetén).

Pontszám-felülvizsgálati kérelem küldhető a tanulmányi pontra, az érettségi pontra, illetve a többletpontra vonatkozóan, valamint az intézményi szervezésű vizsgaeredményekre is (utóbbit az adott felsőoktatási intézménynek továbbítjuk vizsgálatra). Érdemes a kérelem elindítása előtt újra áttanulmányozni a pontszámítási szabályokat is. Mesterképzések esetében ezeket a szabályokat az intézmények saját hatáskörben határozzák meg, tehát ezek intézményenként, karonként, szakonként más és más lehet, tehát ezeknél a képzésnél az egyes intézményi meghirdetéseket érdemes tanulmányozni ( menüpont).

A kérelmet (amelyet 2014. július 21. éjfélig lehet leadni) legfeljebb 500 karakter terjedelmű szöveges indoklással kell ellátni. A kérelem benyújtható az E-felvételiben, ennek feldolgozása pedig a Kérelmek menüpontban nyomon követhető. Akinek nem áll módjában az E-felvételiben elküldenie a kérelmét, az megteheti az Ügyfélszolgálatnak írott e-mailben vagy telefonon (az idő rövidsége miatt postai úton nem tanácsos felülvizsgálati kérelmet küldeni).

Emlékeztetőül:
az alapképzések és osztatlan mesterképzések esetében a jogszabályi minimum ponthatár 260 pont, felsőoktatási szakképzéseknél pedig 220 pont. Ha valaki nem éri el – az emelt szintű érettségiért adható többletpontokkal együtt, ám az egyéb jogcímen adható többletpontok nélkül - ezt a jogszabályi minimum ponthatár -, úgy a felvételi összpontszámánál 0 pont szerepel.

You have no rights to post comments